Hoe kiest u de juiste raamdecoratie?

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 23 december 2021
Langer thuis in huis

Of u nou een nieuw huis heeft, of gewoon een nieuwe indeling wilt, het is altijd handig om rekening te houden met uw raamdecoratie. Zonder, kunnen uw buren namelijk allemaal zien wat u elke dag doet en daar zit niemand op te wachten. Raamdecoratie zorgt voor een beetje privacy. Daarnaast is raamdecoratie een uitstekende manier om veel sfeer te creëren in een ruimte. Het kan mooi zijn en juist zorgen voor een huiselijke uitstraling. Er zijn enorm veel soorten raamdecoratie. In dit artikel kijken we naar waar u op moet letten bij de keuze. Leest u mee?

Hou het licht en praktisch

 

Allereerst is het een goede tip om te kiezen voor zoveel mogelijk licht. Raambekleding is leuk, maar het gaat natuurlijk wel ten koste van uw daglicht. Het is dan ook slim om te kiezen voor raambekleding met lichte kleuren. Wit is een uitstekende keuze. U kan dan prima voor gordijnen gaan. Kies hierbij voor lichte gordijnen die u gemakkelijk open en dicht kunt doen. Kant en klaar gordijnen zijn eenvoudig te openen en te sluiten, een trekstang zorgt voor extra gemak. Rolgordijnen en plisségordijnen zijn mede dankzij het gewicht gemakkelijk omhoog en omlaag te trekken via de koorden.

 

Shutters van Veneta zijn ook perfect, deze kunt u namelijk gewoon aan de lamellen zelf bedienen, daarnaast staan ze prachtig in elk interieur en zorgen ze voor veel licht.

Denk aan uw nachtrust

 

Naast dat raambekleding mooi moet zijn, moet het natuurlijk ook nuttig zijn. Lichte, dunne gordijnen zijn mooi, maar zorgen er wel voor dat u bij de eerste zonnestraaltjes uit uw slaap wordt gehaald. Voor uw slaapkamer kunt u het beste kiezen voor gordijnen die tevens verduisterd zijn, zodat uw kamer ‘s nachts en ‘s ochtends donker genoeg is om lekker in te slapen. U kunt gemakkelijk een extra verduisterend gordijn toevoegen aan uw bestaande gordijnen. Zo houdt u het stijlvol en nuttig.

Hoe kiest u de juiste raamdecoratie?

Hou rekening met uw privacy

 

Tot slot is het, zoals eerder benoemd, ook belangrijk om te letten op uw privacy. U kunt namelijk alleen voor gordijnen kiezen, maar als deze overdag open zijn, kan iedereen zo naar binnen kijken. Een combinatie van gordijnen en jaloezieën is dan wellicht een goed idee. De gordijnen zorgen voor de verduistering en de goede nachtrust, en de jaloezieën garanderen uw privacy. Ideaal! Mocht u dit toch te druk vinden, dan kunt u eventueel voor raamstickers kiezen.

 

Hopelijk heeft u zo genoeg tips om te kiezen voor de juiste raamdecoratie. Twijfelt u nog? Laat u vooral adviseren bij het kopen van raamdecoratie. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

 

Met dank aan Veneta.

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Hoe kiest u de juiste raamdecoratie?