Heerlijk comfortabel en geweldig design: heeft u al een luxe seniorenbed?

Onderwerp: Slaapkamer, Hulpmiddelen
Laatst geupdate: 22 november 2021
Langer thuis in huis

U wilt goed voorbereid zijn op de toekomst. Misschien hebt u al verschillende aanpassingen gedaan om uw woning toekomstbestendig te maken. Maar hebt u ook al eens nagedacht over uw bed? Met een luxe seniorenbed kunt u niet alleen extra comfortabel slapen, maar hebt u ook een geweldig design in de slaapkamer.

Seniorenbed en design

 

Bij een seniorenbed denkt u misschien direct aan een lelijk metalen ziekenhuisbed. Als u plotseling met spoed een verstelbaar bed nodig hebt, is de kans inderdaad groot dat u (tijdelijk) zo’n bed krijgt. Maar als u zelf een seniorenbed wilt kopen, hoeft dat helemaal niet zo lelijk te zijn. Een luxe seniorenbed heeft een prachtig design. Het is niet te onderscheiden van ‘gewone’ bedden! Kiest u voor een seniorenbed, dan gaat het meestal om een hoog laag bed. Dat is erg prettig bij het in en uit bed gaan. Het hoog laag systeem is onzichtbaar weggewerkt in de bedbodem, waardoor het helemaal niet opvalt.

Klaar voor de toekomst

 

Een seniorenbed is niet alleen erg mooi: het is ook praktisch. Een hoog laag bed is nu misschien nog niet nodig. Maar als er iets gebeurt en u hebt thuiszorg nodig, is het erg praktisch. Wanneer u hulp nodig hebt, is het noodzakelijk dat het bed op de juiste hoogte kan worden afgesteld. Dat kan zonder problemen met uw seniorenbed. En hebt u een uitstaphulp, papegaai of ander hulpmiddel nodig? Dan kan dit alsnog aan het bed worden bevestigd wanneer u het nodig krijgt. Omdat een bed al snel langer dan 10 jaar meegaat, is het verstandig om nu alvast te kiezen voor een toekomstbestendig bed dat u gewoon kunt houden als uw gezondheidssituatie verandert.

Heerlijk comfortabel en geweldig design: heeft u al een luxe seniorenbed?

Comfortabel slapen met uw partner

 

Wilt u graag in één bed slapen met uw partner? Dan kan dat tot problemen leiden. Zo kan het voorkomen dat u graag slaapt op een stevig matras, terwijl uw partner juist liever een zacht matras heeft. Of u wilt graag met uw voeten wat omhoog liggen, terwijl uw partner dat niet wil. Met een tweepersoons seniorenbed zijn deze problemen verleden tijd. U hebt elk een eigen bedhelft met een eigen matras. Beide helften kunnen afzonderlijk van elkaar in hoogte en houding versteld worden. Zo slaapt u beiden helemaal perfect en toch nog samen in hetzelfde bed.

 

Er zijn verschillende mooie bedden te vinden voor de vooruitziende senior. Zo’n seniorenbed gaat heel wat jaren mee. U kunt het dus al aanschaffen wanneer het eigenlijk nog niet fysiek nodig is. Zo hoeft u niet om te schakelen naar een nieuw bed als uw situatie verandert. En dat is wel zo prettig!

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Heerlijk comfortabel en geweldig design: heeft u al een luxe seniorenbed?