5 redenen waarom een elektrische sfeerhaard zo populair is

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 12 december 2022
Sharon Kok

Deze koude, donkere dagen vragen om gezelligheid in huis. Met een boek op de bank, een muziekje op én…. de open haard aan! Een sfeerhaard haalt u zonder gedoe in huis; steek de stekker in het stopcontact en u geniet van een warm en realistisch vuurtje.

 

Ik ben fan! En ik ben niet de enige. In dit blog leest u precies wat een elektrische sfeerhaard nou zo populair maakt.  

Wat is een elektrische sfeerhaard?

Een elektrische sfeerhaard is een open haard zonder echt vuur. Deze haard werkt op elektriciteit en is vaak eenvoudig te verplaatsen. Door het realistische vlameffect is het, zoals de naam al doet vernoemen, heel erg sfeervol. Daarnaast zorgt hij ook nog eens voor een aangename temperatuur.

 

Wilt u voornamelijk een praktische warmtebron? Dan is een ventilatorkachel meer geschikt.    

 

Maar waarom is een sfeerhaard zo populair?

 

 

Het is veilig

In vergelijking met een klassieke open haard, is een sfeerhaard veiliger. Er is geen vuur en de buitenkant van een elektrische haard wordt niet gloeiendheet. Daarnaast heeft u bij een elektrische sfeerhaard geen kans op het verspreiden van gevaarlijke gassen en stoffen zoals koolmonoxide, stikstofdioxide en zwaveldioxide in huis.

 

 

Praktisch en makkelijk

Een klassieke open haard is natuurlijk romantisch en warm. Maar kost ook tijd en moeite. Een nephaard daarentegen is net zo sfeervol en u heeft er enkel en alleen een stopcontact voor nodig. Ideaal!

 

Wat ook fijn is, is dat u niet hoeft te wachten tot het hout is opgebrand. U kunt de haard op elk gewenst moment uitzetten.

 

De praktische voordelen van een elektrische sfeerhaard:

  • Geen voorraad hout hoeven kopen en opslaan
  • U hoeft geen vuur aan te maken
  • Geen as of roet opruimen
  • Er is weinig onderhoud nodig (geen schoorsteen schoonmaken)
  • Geen vervelende rookgeur
  • Geen rookkanaal nodig

 

De elektrische haard neemt weinig ruimte in en kan overal worden geïnstalleerd. Stekker in het stopcontact, eventueel ophangen en stoken maar!

 

 

Gezellig

Een elektrische haard is een knusse sfeermaker. De techniek is de afgelopen jaren sterk verbeterd: de elektrische vlammen zijn nauwelijks van echt vuur te onderscheiden. De warmte die de haard afgeeft maakt de ervaring helemaal af. Geloof mij, het is net alsof u voor een echte open haard zit.

 

elektrische sfeerhaard

 

 

Energiezuinig en betaalbaar

Een elektrische haard is ook nog eens energiezuinig. De warmte die de haard uitstraalt komt allemaal in de ruimte terecht en verdwijnt niet voor een deel in de schoorsteen (zoals dat bij een gewone open haard wel het geval is).

 

Elektrisch verwarmen is een stuk milieuvriendelijk dan verwarmen via gas. Daarnaast liggen de gasprijzen zo’n 50% hoger dan die van elektriciteit. De haard gebruikt weinig energie en het scheelt ook hout en onderhoud.

 

 

Nog veel meer voordelen

Iedere sfeerhaard heeft natuurlijk ook nog zijn eigen voordelen. Zo kunt u bij sommige haarden de warmte en de hoogte van de vlam instellen. U heeft hele stijlvolle houtlook haarden en haarden op wieltjes om makkelijk te verplaatsen. Ook krijgt u bij sommige een afstandsbediening en kunt u de haard lekker makkelijk vanuit uw luie stoel bedienen.

 

 

Tot slot

Een sfeerhaard heeft dus enorm veel voordelen, niet gek dat de populariteit steeds verder stijgt. Met een sfeerhaard brengt u elke kamer tot leven!

Meer van dit soort leuke artikelen lezen? Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Uitschrijven kan altijd met 1 druk op de knop.

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

5 redenen waarom een elektrische sfeerhaard zo populair is