De wiet grinder en andere ongewone keukengadgets die het leven makkelijker maken

Onderwerp: Keuken
Laatst geupdate: 18 mei 2021
Langer thuis in huis

Waarom zou u geld uitgeven aan dure keukenspullen die u zelden tot nooit gebruikt? Doe een graai in de gereedschapskist, uw kleerkast of in uw toilettas en u zult heel wat praktische hulpmiddeltjes vinden.

Krokant geroosterde kip met de föhn

 

Het is niet eenvoudig om een kip perfect krokant te grillen. Met een beetje pech zit u met uitgedroogd of zelfs zwartgeblakerd vlees. Wees daarom slim en wrijf een volledige kip in met grof zout. Laat ze vervolgens 8 tot 24 uren drogen in de koelkast. Om het laatste beetje vocht te verwijderen, geef je op het einde nog 10 minuutjes koude lucht met de haardroger. Dit trucje is vergelijkbaar met de methode die men in Chinese restaurants hanteert om Pekingeend te drogen.

 

Strijkijzertosti

 

Heeft u geen toestel om tosti’s te maken? Geen nood. Met een wafelijzer lukt dat net zo goed, maar dan krijgen uw tosti’s wel een ongewoon motiefje. Een andere praktische methode is uw tosti tussen twee vellen aluminiumfolie leggen en er vervolgens 2,5 minuutjes met het hete strijkijzer op te drukken. Dit werkt trouwens ook goed met panini’s en zelfs met een broodje hotdog.

 

Zachtgekookte eitjes uit de vaatwasser

 

Zelfs de duurste eierkoker zal niet kunnen opboksen tegen de vaatwasmachine als het erom gaat eitjes zacht te koken. Zet een afgesloten glazen bakje water met een paar eieren erin in de afwasmachine en activeer het “intensieve” programma. Zelfs de vettigste pannen komen er kraakhelder uit en je eitjes wachten alleen nog maar op een krokant sneetje toast met boter. Er zijn trouwens nog honderden andere recepten die u in de vaatwasser kunt klaarmaken.

 

Specerijen malen met wiet grinders

 

Kookt u graag Indiaas, dan weet u dat een gerecht valt of staat met de juiste specerijenmengeling. Maar als Nederlandse huisvrouw of -man valt heeft u meestal slechts een kleine hoeveelheid nodig en bent u niet noodzakelijk handig met de vijzel en stamper. Wiet grinders dienen normaal gezien om cannabis zorgvuldig te malen. Maar om specerijen klein te krijgen, zijn ze even praktisch. Bestel bijvoorbeeld metalen wiet grinders online voor kleine zwarte peperkorrels, steranijs, kruidnagel en allspice. De relatief goedkope wiet grinders in plastic zijn dan weer beter voor het fijnere werk zoals mosterdzaad, kardemom en lavendel. Het proberen waard!

 

Uw schroevendraaier wordt kurkentrekker

 

Wilt u een fles wijn openen maar heeft u geen kurkentrekker? Dat gaat net zo goed met de elektrische schroevendraaier. Gebruik een schroef met een grove schroefdraad. Het kan zijn dat u wat kracht moet zetten, maar de kurk komt er feilloos uit en u kunt genieten van een frisse Riesling of een gerijpte Bourgogne. Met een griptang en een schroef lukt het trouwens ook.

 

Slow yoghurt onder de elektrische deken

 

Hebt u een grote familie en is iedereen fan van zelfgemaakte yoghurt, dan zal deze truc u verblijden. Om yoghurt zelf te maken in ruime hoeveelheden, heeft u onder andere nodig: melk, een startcultuur, een kookpan, glazen yoghurtpotjes en een elektrische deken. Breng de deken op de geschikte temperatuur, dan kunt u de voorbereide yoghurt in de potjes onder de dekens stoppen. 12 uurtjes fermenteren is meestal voldoende om een massa yoghurtporties klaar te maken.

Wekelijks dit soort artikelen in uw inbox ontvangen? 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Uitschijven kan altijd weer met 1 druk op de knop.

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

De wiet grinder en andere ongewone keukengadgets die het leven makkelijker maken