ANWB AutoMaatje, iets voor u?

Onderwerp: Hulp, Hulpmiddelen, Mobiliteit
Laatst geupdate: 16 november 2022
Langer thuis in huis

Nederland heeft bijna 6 miljoen senioren. Een deel hiervan is minder mobiel en heeft geen goed vervoer tot hun beschikking. Geen vervoer betekent dat zij geïsoleerd raken. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij.

 

Bent u zelf minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen? Moet u daardoor veel thuisblijven? Met ANWB AutoMaatje komt u weer onder de mensen! – ANWB AutoMaatje

Een mooi initiatief van de ANWB! ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken hiervoor hun eigen auto. Vaak zijn ze niet alleen chauffeur, maar gaan bijvoorbeeld ook mee met u om de boodschappen doen. Zo is elke rit een nieuw sociaal contact met een buurtgenoot! 

 

Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer is de reden dat de ANWB deze vervoerservice heeft opgezet.

Misschien kunt en wilt u ook van deze dienst gebruik maken, daarom hebben we voor u op een rijtje gezet hoe het werkt.

Hoe werkt ANWB AutoMaatje?

 

ANWB AutoMaatje richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen. Het initiatief heeft geen winstoogmerk. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt u met hun eigen auto. De vergoeding betaalt u direct aan de chauffeur en bedraagt € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Ook goed om te weten: u hoeft geen lid te zijn van de ANWB om gebruik te kunnen maken van een ANWB AutoMaatje.

 

  1. Heeft u vervoer nodig? Meldt u dan twee dagen van tevoren bij de lokale ANWB AutoMaatje-coördinator. Hier vindt u een overzicht van servicepunten en contactgegevens
  2. De coördinator zoekt een vrijwilliger die beschikbaar is en neemt weer contact op met u.
  3. De vrijwilliger staat op het afgesproken moment bij u voor de deur. Bij een kort bezoek zal de vrijwilliger bij u in de buurt blijven. Bij een langer bezoek spreekt u met elkaar af wanneer u weer wordt opgehaald.

 

Wilt u meer weten over dit mooie initiatief? Hier vindt u meer informatie.

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

ANWB AutoMaatje, iets voor u?