ANWB AutoMaatje, iets voor u?

Onderwerp: Hulp, Hulpmiddelen, Mobiliteit
Laatst geupdate: 6 juli 2021
Langer thuis in huis

“Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij.” – ANWB AutoMaatje

Mooi nieuws van de ANWB. Via ANWB AutoMaatje brengen en halen vrijwilligers mensen die niet meer zo mobiel zijn. Bijvoorbeeld naar de kapper, een club, de huisarts, of om op bezoek te gaan bij vrienden. Zo wil de ANWB in samenwerking met diverse lokale partijen voorkomen dat ouderen en mindervaliden in een sociaal isolement terecht komen.

 

De vrijwilligers zijn vaak namelijk niet alleen chauffeur, maar gaan bijvoorbeeld ook mee boodschappen doen. Zo is elke rit een nieuw sociaal contact met een buurtgenoot! Misschien kunt u ook van deze dienst gebruik maken, daarom hebben we voor u op een rijtje gezet hoe het werkt.

Hoe werkt ANWB AutoMaatje?

 

ANWB AutoMaatje richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen. Het initiatief heeft geen winstoogmerk, tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt u met hun eigen auto. De vergoeding betaalt u direct aan de chauffeur en bedraagt € 0,30 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. U hoeft geen lid te zijn van de ANWB.

 

  1. Heeft u vervoer nodig? Meldt u dan twee dagen van tevoren bij de lokale ANWB AutoMaatje-coördinator. Hier vind u een overzicht van servicepunten en contactgegevens
  2. De coördinator zoekt een vrijwilliger die beschikbaar is en neemt weer contact op met u.
  3. De vrijwilliger staat op het afgesproken moment bij u voor de deur. Bij een kort bezoek zal de vrijwilliger bij u in de buurt blijven. Bij een langer bezoek spreekt u met elkaar af wanneer u weer wordt opgehaald.

 

Wilt u meer weten over dit mooie initiatief? Hier vindt u meer informatie.

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

ANWB AutoMaatje, iets voor u?