3x waarom kunstgras zo gek nog niet is

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 20 januari 2023
Carmen van Andel

Kunstgras | De een is groot fan. Dan ander vindt het afschuwelijk. Over weinig dingen zijn de meningen zo verdeeld als over kunstgras. Daarom: 3 redenen om toch eens over kunstgras na te denken.

 

In samenwerking met Kunstgrasnet.

Tip 1 – Onderhoudsvrij

 

De nummer een reden van kunstgrasfans: nooit meer maaien, verticuteren, maaien, bemesten, maaien, bladharken, maaien, kanten knippen, maaien en ga zo maar door. Niets van dit alles hoeft te worden gedaan met een mooie kunstgrasmat. Dus een levensloopbestendige woning met praktische groene achtertuin? Kunstgras – bijvoorbeeld via Kunstgrasnet – is een goede stap in de juiste richting.

 

Trouwens ook handig voor stukken waar het gras slecht wil groeien doordat de kleinkinderen er spelen of omdat er niet genoeg zonlicht komt.

 

Tip 2 – Groen maakt blij

 

Zeg nu zelf, wie wordt er nu niet gelukkig van een groen uitzicht? Eindeloos veel studies in de kleurenpsychologie tonen aan dat groen mensen een rustig gevoel geeft. Heeft u nu een achtertuin die helemaal betegeld is? En is daar vooral in de winter als de potten leeg zijn en struikjes en bomen kaal wel erg saai? Dan is kunstgras misschien wel een flinke verbetering!

 

Tip 3 – Bijna niet van echt te onderscheiden

 

Die gifgroene tapijten die we nog kennen van de eerste kunstgrasmatten zijn verleden tijd. Natuurlijk, het goedkoopste kunstgras is vaak niet zo mooi om te zien. Maar, de luxere varianten zijn bijna niet meer van echt te onderscheiden! Kijk maar eens naar de afbeelding hieronder, net echt toch? Wedden dat de buurman zijn best gaat doen om zijn gazon net zo mooi verzorgd als het uwe te krijgen?

 

kunstgras

Opletten

 

Let wel op deze punten als u overstapt op kunstgras:

  • Kies gras van goede kwaliteit
  • Kies een grashoogte waar u goed overheen kunt lopen: niet te kort, niet te lang
  • Kies een soort die niet snel glad wordt
  • Het is harder om op te vallen, maar kunstgras is natuurlijk wel egaler dan normaal gras

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

3x waarom kunstgras zo gek nog niet is