De wasmachineverhoger: een ideale hulp voor senioren

Onderwerp: Hulpmiddelen
Laatst geupdate: 4 oktober 2022
Mareen

De gemiddelde Nederlander draait twee á drie wassen per week. De was draaien klinkt misschien als een simpele taak, maar wanneer u last heeft van uw rug, dan ligt dat wel wat anders. Heeft u last van rugklachten of wilt u deze graag voorkomen? Dat snappen wij maar al te goed. Daarom bespreek ik met u deze week alles over een wasmachineverhoger. Zo hoeft u niet meer te bukken bij het doen van de was.

 

Wat is een wasmachineverhoger precies?

 

Een wasmachineverhoger is een verhoger waar u uw wasmachine op kunt zetten. Dit kan een soort tafeltje zijn, maar u kunt uw wasmachine ook volledig inbouwen of kiezen voor extra lades onder uw wasmachine. U kunt het dus zo gek maken als u zelf wilt.

 

Waarom is dit handig voor senioren?

 

Wanneer u uw wasmachine op een verhoger plaatst, betekent dit dat de wasmachine op werkhoogte komt te staan. Zo hoeft u niet meer te bukken om uw was in en uit de wasmachine te halen. Ideaal wanneer u last heeft van uw rugklachten, of als u rugklachten wilt voorkomen.

 

Welke soort wasmachineverhogers zijn er?

 

Er zijn veel verschillende soorten wasmachineverhogers. Gaat het u alleen om de verhoging of wilt u bijvoorbeeld ook meer opbergruimte? In dit artikel bespreken wij alle verschillende opties, zodat u weet wat de mogelijkheden zijn.

 

Een wasmachineverhoger met lades

 

Bent u naast dat u opzoek bent naar een wasmachineverhoger, ook opzoek naar meer opbergruimte? Dan is een wasmachineverhoger met lades ideaal voor u. Wasmachineverhogers met lades hebben vaak één of twee lades. Deze hangen als het ware onder de verhoger. Hier kunt u bijvoorbeeld uw wasmiddel en andere was benodigdheden in doen.   

 

Wasmachineverhoger dubbel (met en zonder lade)

 

Een wasmachineverhoger dubbel is een wasmachine verhoger voor twee apparaten naast elkaar. Ideaal wanneer u meerdere wasmachines heeft, of wanneer u uw wasmachine én droger wilt verhogen. Ook bij een dubbele verhoger is het mogelijk om te kiezen voor een verhoger zonder lades, of een verhoger met lades.

Wasmachineverhoger met lekbak

 

Sommige wasmachines hebben een automaat die geen volledig ingebouwde waterbeveiliging heeft. In dit geval is het handig om een lekbak onder uw wasautomaat te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat uw vloer mooi schoon en droog blijft.  Wanneer u een wasmachineverhoger en een lekbak tegelijk wilt gebruiken dan is dit ook mogelijk. Er zijn geen verhogers te koop met een lekbak, maar u kunt wel een verhoger in een lekbak zetten. Zo kunt u werken op werkhoogte én blijft uw vloer ook mooi droog.

 

Wasmachineverhoger met wielen

 

Vindt u het handig dat u uw wasmachine kunt verplaatsen omdat u bijvoorbeeld goed achter uw wasmachine wilt kunnen stofzuigen? Ook dat is mogelijk. Het is dan verstandig om te kiezen voor een wasmachineverhoger met wielen. Wanneer u de wasmachine wilt verplaatsen haalt u de verhoger van de remmen af, en rijden maar!

 

Een verstelbare verhoger

 

Naast de standaard wasmachineverhogers zijn er ook verstelbare verhogers. Deze zijn niet alleen in de hoogte te verstellen maar ook in de lengte/breedte. Wanneer u toe bent aan een nieuwe wasmachine hoeft u geen nieuwe wasmachine verhoger aan te schaffen.

 

Wasmachine verhoger extra zwaar

 

Bij het aanschaffen van een wasmachine verhoger is het niet geheel onbelangrijk te kijken naar het gewicht van uw wasmachine. Het kan namelijk zo zijn dat uw wasmachine zwaarder is dan gemiddeld omdat u bijvoorbeeld een extra grote trommel heeft. Bij het aanschaffen van een verhoger is het dus belangrijk om te kijken hoeveel gewicht de verhoger aankan. Zo komt u niet voor ongewenste verassingen te staan.

 

Wat zijn de meest gangbare hoogtes?

 

Als we het over wasmachineverhogers hebben, zijn er twee gangbare hoogtes die we vaak terug zien komen. De meeste verhogers zijn namelijk tussen de 30 en de 40 centimeter hoog. Voor de meeste mensen zullen deze maten prima zijn. Toch kan het voorkomen dat u uw wasmachine liever op een andere werkhoogte hebt staan. Ook dat kan. Leest u verder?

 

Een wasmachineverhoger extra hoog?

 

Wanneer u bijvoorbeeld langer bent, is het fijn als uw wasmachineverhoger extra hoog is zodat ook u op werkhoogte kunt werken. Ondanks dat de standaard verhogers tussen de 30 en de 40 centimeter hoog zijn, zijn er ook zeker verhogers te vinden die hoger zijn dan dat. 

 

  • Bij De Wastoren kunt u kiezen voor verschillende wasmachineverhogers. Hierbij heeft u ook de keuze uit wasmachine verhogers van 60 centimeter. Daarnaast is het mogelijk te kiezen voor een verhoger met of zonder lades en wanneer u nog meer kastruimte boven of naast uw wasmachine had gewild, dan is dat ook mogelijk.
  • Ook bij Nedco bent u aan het juiste adres voor een extra hoge wasmachine verhoger. Hier vindt u namelijk een wasmachine verhoger extra hoog van 50 centimeter met twee houten laden.

 

De meest populaire kleuren

 

Wanneer u zoekt op ‘wasmachineverhoger’ in Google, zult u al snel zien dat de meeste verhogers wit zijn. Bent u opzoek naar een zwarte verhoger? Ook dat is mogelijk, alleen zijn die wel wat lastiger te vinden.

 

Wasmachineverhoger in de kleur wit

 

Wanneer u opzoek bent naar een wasmachineverhoger in de kleur wit, hoeft u niet lang te zoeken. Of u nu een verstelbare verhoger zoekt, een verhoger met of zonder lades, of een dubbele verhoger, in het wit is alles mogelijk.

 

Wasmachine verhoger zwart

 

Hoewel de meeste wasmachineverhogers wit zijn, zijn er bij sommige leverancies ook zwarte exemplaren te vinden. Hieronder ziet u een zwarte wasmachineverhoger.

 

Een wasmachineverhoger van (steiger) hout

 

Eigenlijk zijn er online op webshops vrijwel geen wasmachine verhogers van (steiger)hout te vinden. Wilt u toch per se een verhoger van (steiger)hout? Op marktplaats zijn soms mooie exemplaren te vinden van een hobbyist. 

 

Bent u niet op zoek naar een wasmachine verhoger maar naar een mooie ombouw? Deze zijn wel in te vinden in (steiger)hout. 

 

Wasmachineverhoger zelf maken?

 

Kunt u de wasmachineverhoger die u zoekt niet vinden? Dan is het natuurlijk altijd mogelijk een wasmachineverhoger zelf te maken. Wel is het bij zo’n verhoger belangrijk dat deze het gewicht van uw wasmachine aan kan. Daarom raden wij aan om het maken van een verhoger uit handen te geven. Dit kan bij o.a. de volgende bedrijven:

 

 

Een wasmachine verhoger van kwaliteit

 

Bent u helemaal overtuigd en wilt u een wasmachineverhoger gaan aanschaffen? Er is genoeg keus. Natuurlijk is het belangrijk dat u een verhoger van goede kwaliteit aanschaft. 

 

Wij hebben voor u een aantal goed beoordeelde wasmachineverhogers op een rijtje gezet:

 

 

Verder kunt u wasmachineverhogers vinden bij:

  • Ikea
  • Gamma
  • Hornbach
  • Bauhaus

 

Tip: Leest u voor u een aankoop doet altijd eerst goed de recensies door.

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

De wasmachineverhoger: een ideale hulp voor senioren