Tuinverlichting geeft een veilig gevoel

Tuinverlichting geeft een veilig gevoel

Onderwerp: Tuin, Samenwerking, Veiligheid
Laatst geupdate: 12 mei 2022
Langer thuis in huis

Het liefst willen we ons altijd en overal veilig voelen. Ondanks dat de echte veiligheid, waarop we kunnen vertrouwen, vanbinnen zit, willen onszelf ook buitenaf goed voelen. In het donker van de nacht kan tuinverlichting een griezelig gevoel geven, maar het geeft ook een veilig gevoel. Het is een manier om uw huis en tuin als een veilige plek te laten aanvoelen. In dit artikel geven we u graag tips om van de tuin een veilige thuisbasis te creëren. 

Maak onderscheid tussen hoofd- en bijverlichting

We begrijpen dat de veiligheid van uw huis behoort tot één van de topprioriteiten. Tuinverlichting kan een grote rol spelen bij het afschrikken van potentiële indringers en kan daarom een goede investering zijn. Reden genoeg om uw zoektocht te starten naar uw eigen tuinverlichting, bijvoorbeeld bij de tuinverlichting van Nostalux. Ten eerste is het goed om een onderscheid te maken tussen uw hoofd- en bijverlichting. Onder de hoofdverlichting wordt ook wel de verlichting verstaan die u het vaakst gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan hanglampen of wandlampen. Zorg ervoor dat de hoofdverlichting altijd goed op orde is, vooral bij de gang en de trap. Leest u graag een boek of vind u het fijn om hobby’s buiten uit te voeren? Dan kunt u op zoek naar bijverlichting. Deze verlichting is speciaal gericht op één plek. Deze is dan ook wat feller dan de hoofdverlichting. 

 

Het gebruik van timers op tuinverlichting

Tuinverlichting zorgt er niet alleen voor dat uw buitenruimte er goed uitziet, maar het kan ook helpen om u veilig te houden. Een brandend licht in uw tuin kan een geruststellend gezicht zijn als u ’s avonds thuiskomt. Hoe fijn is het om timers te hebben, zodat de verlichting op een bepaalde tijd wordt aangezet? Zo kunt u met een fijn gevoel de dag starten én afronden. Misschien zit u wel dermate in gedachten dat u nog niet gemerkt hebt dat het tijd is om de lampen aan te doen. Het is altijd gezelliger wanneer de lampen aan gaan, zeker als u op pad bent geweest. Koop bijvoorbeeld een timer in de bouwmarkt en/of online bij Nostalux

 

Veiligheid van de lampen zelf

Goede verlichting betekent niet alleen dat u de lampen ophangt om een veilige sfeer te creëren, maar ook de lamp zelf moet veilig zijn. Sommige tuinverlichting staat namelijk uren, dan wel dagen te branden en ook bij de lamp geldt – veiligheid voorop! Het is daarom ook goed, afhankelijk van de functie van de verlichting om de juiste lamp te kiezen. Een gloeilamp kan bijvoorbeeld erg heet worden en ook halogeenlampen kunnen flink doorbranden. Een veilige keuze voor de tuinverlichting is led lampen. Het grote voordeel van deze lampen is dat ze nauwelijks warmte produceren en daarnaast weinig stroom verbruiken. Vergeet u de lampen uit te doen? Dan zal dit geen (extra) risico opleveren. 

 

Met dank aan Nostalux.

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Tuinverlichting geeft een veilig gevoel