De voor- en nadelen van een traplift

Bewegen in en om huis / Hulp en hulpmiddelen

Het Centraal Planbureau (CPB) maakte bekend dat ouderen die gelijkvloers wonen of in een huis met een traplift een kleinere kans hebben om in verzorgingshuis te belanden als gevolg van een val bijvoorbeeld. Wilt u graag in uw huis met verdiepingen blijven wonen, dan kan een traplift een uitkomst bieden. Maar, wat zijn de voor- en nadelen van een traplift en hoeveel kosten ze eigenlijk? In dit blog gaan we daarop in!  

Wat is een traplift?

Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen. Het bestaat uit een rail die over de traploopt en een stoel met elektromotor over die rail naar boven en beneden gaat. Een traplift is bedoeld voor mensen die moeite hebben met traplopen

Voor actieve en assertieve mensen

Vroeger werd het hebben van een traplift in huis nog weleens als stigma gezien. Gelukkig is dat al lang niet meer zo. Trapliften zijn een stuk stijlvoller en mooier geworden en worden gebruikt door senioren die midden in het leven staan en lekker actief bezig zijn. Dat zij soms wat moeite met de trap hebben, maakt helemaal niet uit. Daar is die lift voor, zo kunnen ze veilig gebruik blijven maken van hun hele huis en hoeven ze hun energie niet meer aan de trap te verspillen. Handig toch? Kunt u uw energie mooi in de dingen die voor u belangrijk  zijn steken.

De voor- en nadelen van een traplift

Voordelen van een traplift

 • U komt veilig boven en beneden, zo blijft u onafhankelijk
 • U houdt energie over voor de leuke dingen
 • Op goede dagen loopt u natuurlijk zelf naar boven, de rail van de traplift is dan een handige tweede trapleuning
 • De traplift is ook ideaal om spullen mee te vervoeren of u hond(je) bijvoorbeeld
 • De lift wordt eenvoudig op de trap geplaatst en kan worden verwijderd zonder schade
 • Op vrijwel elke trap past een lift
 • Valt de stroom uit? Geen probleem, de traplift werkt gewoon door! De accu’s worden via het lichtnet automatisch opgeladen en kunnen wel even mee
 • Een traplift is goedkoper dan verhuizen en kan voorkomen dat u móét verhuizen

Nadelen van een traplift

 • Er kan maar een persoon tegelijk op
 • Niet geschikt voor rolstoelen

Wat kost een traplift?

langer thuis wonen
Een gebruikte traplift is net zo veilig als een nieuwe, maar vaak veel goedkoper. (c) Smienk Trapliften

U kunt natuurlijk voor een splinternieuwe traplift gaan, maar in veel gevallen is een gebruikte gereviseerde traplift net zo veilig én vaak duizenden euro’s goedkoper.

Langer Thuis in Huis is een onderdeel van Smienk, een van de grootste bedrijven in Nederland die gebruikte trapliften verkopen. Daarom werken wij op gebied van trapliften nauw samen, maar er zijn meer redenen voor ons om voor Smienk te kiezen.

Een traplift is niet goedkoop en via de Wmo/gemeente kan het lang duren voor u er een krijgt. Smienk biedt betaalbare trapliften zonder concessies aan de veiligheid te doen. Dit doen zij door jong gebruikte trapliften te reviseren en volledig op maat te maken. De gereviseerde liften worden zo goed als nieuw aan u geleverd. Doordat de rail opnieuw wordt gespoten en de stoel opnieuw gestoffeerd kan worden, kunt u de traplift volledig naar wens samenstellen. Daarbij scheelt het vaak duizenden euro’s in vergelijking met een nieuwe én kan hij snel geplaatst worden. Vaak al binnen twee weken.

Hier kunt u zien hoe het proces in zijn werk gaat:

Smienk heeft alle merken trapliften in het assortiment. Daardoor kunnen zij u een merkonafhankelijk advies geven. En als grootste Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften biedt Smienk een compleet servicepakket: van het inmeten en de installatie tot en met het onderhoud en 24/7 oplossen van storingen.

Ontdek hoeveel een traplift van Smienk voor uw trap kost.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Meld u aan voor
 onze nieuwsbrief


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close-link