Tegels in huis, waarom niet?

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 7 januari 2022
Langer thuis in huis

Vloertegels zijn te verkrijgen in heel veel verschillende soorten en maten. Over het algemeen zijn de tegels te verdelen in vijf soorten. U heeft de landelijke, industriële, klassieke, Scandinavische en vintage tegels. Tegenwoordig zijn vooral grote tegels populair, omdat deze tegels erg mooi zijn en u heeft weinig tot geen naden. De soorten tegels hebben allemaal hun eigen eigenschappen. Zo is de industriële tegel vaak wat donkerder van kleur, terwijl de klassieke tegels weer wat lichter zijn. Deze tegels zijn te verkrijgen met patroon. U kunt bijvoorbeeld ook een tegel kiezen met een visgraat patroon erin.

 

Waarom tegels in huis?

 

Tegels in huis zijn populair. Ze zorgen niet alleen voor een chique uitstraling, maar ze hebben ook een aantal voordelen. Een vloertegel is namelijk duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Omdat u maar weinig naden heeft tussen de tegels is de kans dat er viezigheid tussen de tegels gaat zitten erg klein. Deze tegels zijn ook slijt- kleur- vast. Dit betekent dat u er gewoon met schoenen overheen kunt lopen, zonder bang te zijn dat er doffe plekken of krassen op de tegels komen. Vooral in de zomer is het fijn om tegels te hebben in huis. Tegels zijn in de zomer lekker koel, waardoor het heerlijk is om er op een hete dag overheen te lopen.

 

Hier moet u op letten bij de aanschaf van vloertegels

 

Als u tegels gaat kopen voor in huis, is het belangrijk om te kijken waar de tegels worden geplaatst. Als ze bijvoorbeeld in een vochtige ruimte komen, dan is het goed om te kijken of deze tegels vochtbestendig zijn. Ook moet u kijken of de tegels gerectificeerd zijn. Dit houdt in dat de zijkanten van de tegel na het bakken haaks zijn afgeslepen. Dit wordt dan aangegeven met de RTT, RETT en REC afkortingen.

 

Met dank aan Totaal tegel.

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Tegels in huis, waarom niet?