fbpx

Seniorenvakanties, wat zijn de mogelijkheden?

Onderwerp: Activiteiten, Vrije tijd
21 september 2021
Mareen

Even ertussenuit, dat willen we allemaal wel eens. Een weekendje, weekje of zelfs langer heerlijk ontspannen klinkt u waarschijnlijk als muziek in de oren. In dit artikel geven wij u tips om de beste vakantiebestemming te kiezen die helemaal bij u past. Waar gaat uw reis naartoe?

Gaat u alleen of in een groep?

U kunt ervoor kiezen om aan te sluiten bij een groepsreis of individueel (met uw partner) een reis te boeken.

 

Individueel

Er zijn verschillende organisaties waar u georganiseerde vakanties kunt boeken. Veel reizen zijn groepsreizen maar soms kunt u ook georganiseerde reizen voor u alleen of u en uw partner boeken. Zo ervaart u toch het gemak van een georganiseerde reis, maar hoeft u niet in een groep te reizen.

 

Wilt u lekker in Nederland blijven? Dan zijn er genoeg parken en campings die gericht zijn op senioren. Zo’n vakantie kunt u heel eenvoudig zelf boeken. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat u in een prettige omgeving met andere senioren tot rust kunt komen.

 

Vaak kunt u bij de receptie van een park folders ophalen. Hierin vindt u leuke activiteiten. Zo hoeft u zich niet te vervelen.

 

In een groep

Bent u alleen, maar wilt u niet alleen op vakantie? Of vinden u en uw partner het gezelliger om met meerdere mensen op vakantie te gaan? Dan is een groepsreis de ideale uitkomst!

 

Onder de groepsreizen zijn er ook weer verschillende mogelijkheden. Zo zijn er groepsreizen waarbij alles wordt geregeld. De reis, het hotel en de activiteiten; u hoeft zich nergens druk om te maken. Wilt u wat meer vrijheid? Er zijn ook groepsreizen waarbij bijvoorbeeld alleen de reis en de accommodatie zijn geregeld. U kunt dan zelf de activiteiten invullen.

 

Een compleet georganiseerde reis of toch een reis met wat meer vrijheid? Het is maar net wat u fijn vindt.

Georganiseerde reizen voor ouderen

 

Naast dat er veel verschillende organisaties zijn, zijn er ook veel soorten vakanties. Wij hebben wat vakanties voor u op een rijtje gezet:

 

 • Busreis
 • Zonvakantie
 • Rondreis
 • Fietsvakantie
 • Cruisevakantie
 • Wandelvakantie

Busreis

De naam busreis geeft eigenlijk al prijs wat deze vakantie inhoudt. U gaat namelijk op reis in een bus of touringcar. Deze reis doet niets onder aan een auto- of vliegvakantie. Bussen en touringcars zijn tegenwoordig namelijk van veel gemakken voorzien. Zo is er een toilet aanwezig, zit u op comfortabele stoelen en kunt u soms zelfs films kijken.

 

Maar waarom zou u voor een busreis kiezen? Het antwoord op deze vraag is erg simpel. Het is gemakkelijk en leuk! Bij een busreis hoeft u zelf niet op de route te letten. U wordt zo naar de plaats van bestemming gebracht en ondertussen kunt u heerlijk genieten van het mooie uitzicht, een spelletje spelen, een dutje doen, of kennis maken met uw reisgenoten.

 

Zonvakantie

Bij een zonvakantie, bent u als het goed is, verzekerd van zonnige dagen tijdens uw reis. Echter is dit niet voor iedereen weggelegd. U moet namelijk, drie keer raden, van de zon houden. Kunt u niet goed tegen de warmte? Of spreekt de sneeuw u meer aan? Dan is een zonvakantie niet voor u. 

 

Rondreis

Een rondreis is een van de beste manieren om veel bestemmingen en bezienswaardigheden te zien. Als u voor een georganiseerde rondreis kiest is de kans dat u naast het inpakken van uw koffer erg klein dat u zelf nog iets moet regelen. Vanuit de organisatie wordt meestal veel geregeld. Dit verschilt natuurlijk wel per organisatie. Een rondreis gaat vaak langs alle bezienswaardigheden in de buurt.

 

Fietsvakantie

Bent u nog hartstikke vitaal en is fietsen een van uw favoriete activiteiten? Dan is een fietsvakantie wellicht wat voor u. U fiets van bestemming naar bestemming. U ziet mooie landschappen en bezoekt ook vaak steden onderweg. Een fietsvakantie kan perfect binnen Nederland, maar ook over de grenzen worden mooie fietsvakanties georganiseerd. U kunt een reis voor uzelf boeken maar in een groep is minstens net zo gezellig, al dan niet gezelliger.

Cruisevakantie

Als u op cruisevakantie wil is het handig als u geen watervrees heeft. De duur van een cruisevakantie kan nog wel eens verschillen. Toch duren de meeste cruisevakanties minimaal 2 weken en sommige 6 weken. Op een cruisevakantie bent u écht van alle gemakken voorzien. Ook zijn er vele activiteiten beschikbaar op de boot zelf. 

 

Wandelvakantie

Houdt u van wandelen en doet u dit het liefst de hele dag? Dan past een wandelvakantie perfect bij u. U kunt natuurlijk zelf een wandelroute uitstippelen en de benenwagen nemen maar samen is veel leuker. Als u voor een georganiseerde wandelvakantie gaat, wordt de route voor u uitgestippeld en u leert ook nog eens nieuwe mensen kennen met dezelfde passie als u: wandelen.

Organisaties seniorenreizen

 

Er zijn veel verschillende organisaties die seniorenreizen aanbieden. Elke organisatie biedt een andere reis, met andere voorwaarden, andere prijzen etc. Het is dus aan u om te bepalen naar wat voor soort reis u opzoek bent.

 

Om erachter te komen wat bij u past kunt u uzelf de volgende vragen stellen:

 • Wil ik alleen of samen met mijn partner op reis?
 • Wil ik met een groep mee op reis?
 • Hoe lang wil ik op reis?
 • Wil ik dat alleen mijn reis en de accommodatie zijn geregeld of ook de activiteiten?
 • Wil ik een sportieve of een rustige vakantie?
 • Wil ik in Nederland blijven of wil ik naar het buitenland?
 • Wil ik een luxe vakantie of ga ik liever naar de camping?

Via seniorenreizenonline.nl vindt u per gewenste reis een lijst met organisaties die dit soort reizen aanbieden. Om het overzichtelijk te maken hebben wij dit voor u op een rijtje gezet

Singlereizen ouderen

 

Zit u in uw eentje thuis op de bank en zou u het liefst een maatje naast u hebben? Vindt u een dating app of website maar niks maar wilt u wel nieuwe mensen leren kennen? Dan is een singlereis voor ouderen iets voor u. Tijdens een georganiseerde singlereis gaat u samen met singles van uw leeftijd op vakantie. Hier gaat u samen met de andere singles bijvoorbeeld de natuur ontdekken of andere leuke activiteiten doen. Zo leert u uw reisgenoten echt goed kennen. Misschien vindt u hier wel dat maatje dat u nu thuis op de bank mist.

 

Natuurlijk is het heel spannend om op een singlereis te gaan. U heeft dit misschien nog nooit gedaan, of u vindt dingen in uw eentje ondernemen niet zo gezellig. Dat is allemaal hartstikke begrijpelijk. Maar omdat niemand elkaar kent, en u alleen elkaar hebt, zult u snel nieuwe contacten leggen.

 

Gewoon aanmelden dus!

Tot slot

 

Om te weten welke reis bij u past moet u eerst goed weten wat uw wensen zijn. Daarvoor kunt u de vragen die hierboven staan aan uzelf stellen. Weet u wat u wilt? Dan kunt u opzoek gaan naar de juiste vakantie die helemaal aanslaat op uw ideale plaatje.

 

Wij wensen u alvast een fijne vakantie!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen.