Prettig ouder worden? Draag de juiste lenzen

Prettig ouder worden? Draag de juiste lenzen

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 5 december 2022
Langer thuis in huis

Als senior is het niet altijd meer mogelijk om zelfstandig thuis te wonen. Vertroebeld zicht, mobiliteitsproblemen of geheugenverlies maken het u bijvoorbeeld lastig om alle huishoudelijke taken nog eigenhandig uit te voeren.

 

Toch zijn er heel wat hulpmiddelen ontwikkeld om langer in uw eigen huis te kunnen blijven wonen en zo prettig ouder te worden. Zo behoren ondersteunende beugels in de badkamer tot uw interieur en kunnen multifocale lenzen helpen om weer scherp te zien. Echter, hoe vindt u de juiste lenzen en wat maakt multifocale lenzen mogelijk zo fijn voor u? Lees snel verder om erachter te komen.

 

Lenzen in verschillende soorten en maten

 

Veel mensen krijgen te maken met verminderd zicht naarmate zij ouder worden. Hoewel senioren (overigens ook 50-minners, studenten en kinderen) niet altijd door hebben dat zij een andere bril of nieuwe lenzen nodig hebben, kan hier weldegelijk sprake van zijn. Lenzen bestaan echter in vele soorten en maten, waardoor we u graag wegwijs maken in het brede assortiment van lenzenaanbieders en opticiens. Allereerst wordt er onderscheid gemaakt tussen dag-, week- en maandlenzen, die u respectievelijk dagelijks, wekelijks of maandelijks kunt dragen. Daarnaast moet er gelet worden op het feit dat u last hebt van verziendheid of bijziendheid, zodat de lens het oog op de juiste manier corrigeert. Verder is het mogelijk dat uw oog niet ‘rond’ maar ‘ovaal’ is, wat ook wel astigmatisme wordt genoemd, waardoor lenzen met een cilinder uitkomst kunnen bieden.

 

Multifocale lenzen verhelpen zichtproblemen

 

Het kan zijn dat u niet geholpen bent met lenzen die alleen corrigeren voor verziendheid ofwel bijziendheid. Een multifocale lens kan dan uitkomst bieden. Met deze lens is alles dichtbij én ver weg goede zichtbaar. Zo hoeft u geen gebruik te maken van een losse leesbril en is het niet meer nodig om uw bril af te zetten om kleine lettertjes te kunnen lezen. Vanwege de hygiëne is het aan te raden om multifocale daglenzen aan te schaffen. Multifocale lenzen maken het kijken prettiger, waardoor symptomen als vermoeidheid, hoofdpijn en wazig zicht als gevolg van verziendheid en bijziendheid verdwijnen.

 

De noodzaak van kwalitatieve lenzen

 

Door de hoogwaardige kwaliteit van lenzen en het brede aanbod bestaat er altijd een lens die bij uw oog past. Het is immers erg belangrijk om dagelijks scherp te kunnen zien, zowel veraf als dichtbij. Zo kunt u prettig de krant lezen, goed zien of ergens een doekje overheen gehaald moet worden en in de verte kijken tijdens een mooie boswandeling. Heeft u het idee dat uw zicht vertroebelt? Aarzel dan geen moment om even langs de opticien te gaan voor een oogmeting of om nieuwe contactlenzen aan te laten meten. Ook een bezoek aan de dokter bij problemen aan andere zintuigen is zeker geen overbodige luxe. Zelfstandig thuis wonen als senior is namelijk erg prettig, maar het moet vooral ook realistisch, dragelijk en comfortabel zijn. Lenzen kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

 

Met dank aan Visiondirect.nl

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Prettig ouder worden? Draag de juiste lenzen