Museumbezoek vanaf de bank? Dat kan gewoon!

Onderwerp: Activiteiten, Sociaal
28 maart 2020
Carmen van Andel

Een museum bezoeken ondank dat het gesloten is? Dat kan nog steeds gewoon. En wel gewoon vanuit uw huis. 

Het leuke is, dat we naar musea kunnen over de hele wereld! 

We leggen u graag uit hoe dat in zijn werk gaat.

Online museumbezoek

Een groot aantal musea heeft hun digitale deuren geopend voor het publiek. Via hun websites of social media kunt u hun collecties bekijken en zelfs rondleidingen volgen. Leuk toch?

Hieronder vindt u een overzicht van de mooiste musea en links naar de online collecties.

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is al lange tijd bezig met het digitaal toegankelijk maken van het hele museum. Zo is bijna hun complete collectie (700.000 voorwerpen) in hoge resolutie gratis online beschikbaar. U kunt ook uw eigen collectie samenstellen uot de werken die u mooi vindt of die u aanspreken. Hier kunt u de collectie van het Rijks bekijken: Rijks Studio.

Volg het Rijksmuseum op Facebook voor mooie rondleidingen, video’s en grappige plaatjes.

digitaal-musembezoek-rijks

MoMA, New York

Het MoMA, Museum of Modern Arts in New York is een van de gaafste museums die ik heb mogen bezoeken. Er hangt geweldige kunt, van Vincent van Goghs meesterwerken tot Jackson Pollock, Mark Rothko en meesters van nu.

De collectie van het MoMA is online te zien. Er is geen tour, maar u kunt 84.000 kunstwerken van dichtbij bekijken. Dat doet u door te zoeken in de zoekbalk of door simpel weg te scrollen. Vergeet niet om ‘has image’ aan te vinken.

Bekijk de collectie van MoMA online.

online-museumbezoek-moma

British Museum, Londen

Het British Museum in Londen heeft een geweldige online ervaring gemaakt samen met Google. Als u naar hun website gaat en 1 keer in het midden klikt, dan ontvouwt zich een tijdlijn. Door die tijdlijn kunt u scrollen met de pijltjes op uw toetsenbord. Wilt u iets zien, klik dan op een van de gekleurde bolletjes met uw muis. Vergeet niet uw geluid aan te zetten. Erg leuk!

Bekijk de Wereldgeschiedenis van het British Museum. 

digitaal museumbezoek

Musée d’Orsay, Parijs

Het Musée d’Orsay heeft een geweldige collectie met veel bekende impressionisten en beeldhouwerken. Via het kleine poppetje helemaal rechts (zie plaatje hieronder) kunt u door het museum navigeren. Dat doet u met uw muis door te klikken en te slepen. Ga niet te snel om geen hoofdpijn te krijgen.

Hier kunt u het Musée d’Orsay bezoeken. 

online-museumbezoek-orsay

Het Uffizi, Florence

Het Palazzo degli Uffizi is een paleis in Florence waar een van de oudste en belangrijkste musea ter wereld in is gevestigd. Hun collectie bestaat uit meesterwerken van onder anderen Leonardo da Vinci, Titiaan, Michelangelo, Rafaël, Caravaggio, Botticelli en Rubens. Netals bij het Musée d’Orsay kunt u het bezoeken door op het gele poppetje te klikken en te navigeren met uw muis.

Bezoek het Uffizi online.

online-museumbezoek-uffizi

Conclusie

Wereldwijd musea bezoeken vanaf uw bank, dat kan dus gewoon. Heerlijk toch?

Welke gaat u als eerste bezoeken? Laat het ons weten op onze Facebookpagina!

 

Wilt u meer van dit soort handige tips ontvangen?

 

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!