Maak van uw tuin een tweede woonkamer met een mooie loungeset

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 12 december 2022
Sacha van Andel

Fijne tuinmeubelen maken van uw tuin of balkon een tweede woonkamer. Heerlijk! Helemaal comfortabel maakt u het met een loungeset in de tuin. Daarin is echter nogal veel te kiezen. Daarom leest u in dit blog alles over loungesets, soorten en onderhoud.

 

Sluit uw ogen en laat uw verbeelding spreken: de voeten omhoog, stoel een beetje achterover, zonnetje op uw gezicht… genieten maar!

Wat is een loungeset?

Loungesets zijn tuinmeubelen waarin u heerlijk kunt ontspannen. Vaak bestaat het uit een hoekbank, één of twee stoelen, en een tafel. Dit maakt het een soort tweede zithoek, maar dan voor buiten.

 

Waarom een loungeset?

 

Buiten zijn is goed voor de gezondheid. Wist u bijvoorbeeld dat zonlicht de belangrijkste bron is van vitamine D? Vitamine D is nodig voor sterke botten en een goed gebit. Door een halfuur per dag buiten te zijn, neemt u al genoeg vitamine D op.

 

Belangrijk dus om de buitenruimte lekker comfortabel te maken!

 

Dat doet u natuurlijk met goede tuinmeubelen. Denk maar eens aan een fijne loungeset. Daarmee creëert u een heerlijk plekje waar u kunt ontspannen en tegelijkertijd zon en frisse lucht meepakt.

 

Komt er familie over de vloer? Dan is het een prachtige plek om gezellig met vrienden en familie in de tuin of op het balkon te zitten. Zodra dit weer kan, natuurlijk.

Soorten loungesets

 

Luxe loungesets

Tuinmeubelen bestaan er in allerlei vormen en maten. Als u iets meer te besteden heeft, kunt u gaan voor één van de luxe designerontwerpen. Stijlvol, een echte blikvanger in uw tuin.

 

Er zijn klassieke modellen, modellen in moderne stijl, kleurrijke modellen of juist monotoon.

 

Het leuke is dat u sommige sets ook zelf kunt samenstellen. U kunt kiezen voor een hoek in de bank of juist niet, hoe lang de bank moet zijn, of u een voetenbankje wilt of juist extra bijzettafeltjes, enzovoorts. Op deze manier kunt u de perfecte loungeset samenstellen voor uw terras!

 

Loungeset voor een kleine ruimte (zoals een balkon)

Ook met een kleiner budget of beperkte ruimte is er genoeg keuze. Zo kunt u kiezen voor een loungeset voor twee personen die bestaat uit twee luie stoelen met ieder een eigen voetenbankje.

 

Of ga voor een klein maar comfortabel bankje. Ideaal als u een balkon vol met planten heeft.

 

All weather loungeset

Weleens gehoord van een ‘all weather’ loungeset? Dat is een loungeset die bestand is tegen alle weersomstandigheden. Ze zijn voorzien van een weerbestendig frame, bijvoorbeeld van aluminium. Daarop liggen kussens met een waterafstotende binnenhoes of een speciale coating. Deze kussens zijn vaak ook uv-bestendig, kleurvast en kunnen gewassen worden in de wasmachine.

 

Het fijnste aan een all weather loungeset is dat u hem het hele jaar kunt laten staan zonder al te veel onderhoud, wel zo makkelijk!

 

Onderhoud

 

Het onderhoud van een loungeset verschilt per set. Laat u goed informeren of lees welke stappen u moet nemen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw set.

Meer van dit soort handige tips ontvangen? Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief! 

Weer uitschrijven kan altijd met 1 druk op de knop. 

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Maak van uw tuin een tweede woonkamer met een mooie loungeset