LifeSigns: een gratis service voor alleenwonenden

Onderwerp: In contact blijven, Vrije tijd
Laatst geupdate: 3 oktober 2022
Sacha van Andel

LifeSigns | Als u alleen woont, hoe weten uw naasten dan dat het goed met u gaat? Geeft u ze elke dag een belletje of bent u actief op Whatsapp of andere sociale media?

 

Ik woon ook alleen en al app ik geregeld met mijn familie en post ik redelijk wat op sociale media, krijg ik nog wel eens en appje van mijn familie: “hoe gaat het?” of  “we hebben al even niets van je gehoord, alles goed?”. Het is namelijk makkelijk om het dagelijkse contact te verliezen op het moment dat u alleen woont. Ik vergeet het wel eens, en niet iedereen heeft er behoefte aan, en dat is oké.

Echter, dan blijft de vraag, hoe weten uw naasten dan of het goed met u gaat? Hoe kunt u mensen waarschuwen als het onverhoopt niet goed gaat? Misschien bent u gevallen of onwel geworden en kunt u niet meer bij uw telefoon? Het zijn nare scenario’s, ik weet het. En met goede gezondheid en valpreventie zal het niet snel voorkomen.

Toch ligt een ongeluk in een klein hoekje en als u alleen woont, kan een klein ongelukje snel groter worden. LifeSigns heeft hier een oplossing voor bedacht.

Wat is LifeSigns?

 

LifeSigns (‘levenstekens’ in het Nederlands) is een simpele en gratis service voor alleenstaanden. Het waarschuwt vrienden en familie als u hulp nodig heeft. Het is opgericht door apotheker Rob van den Akker.

Hoe werkt LifeSigns?

 

U krijgt elke dag een email met daarin een levensteken-knop. Mocht u een dag niet op de knop drukken, dan vraagt LifeSigns uw buddy’s om contact met u op te nemen.

 

U kunt zelf instellen wanneer u deze email wilt ontvangen. U stelt ook in hoelang u de tijd heeft om de knop in te drukken. Zo geeft u bijvoorbeeld aan dat u de email om 8 uur ontvangt en dat u 10 uur lang de tijd heeft om de knop in te drukken. U heeft van dan 8 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds de tijd om de knop in te drukken. Pas hierna wordt de eerste buddy gewaarschuwd. Dit zorgt er voor dat het u geen opgejaagd gevoel hoeft te geven en u de knop indrukt op een moment dat het u schikt.

Zo ziet de levensteken-knop eruit in uw inbox. Zoals u ziet is het een duidelijke mail zonder poespas.

 

lifesigns knop

Wat als u niet op de knop drukt?

Dan worden uw buddy’s gewaarschuwd op de volgorde die u zelf heeft ingesteld. De mail die de buddy’s krijgen ziet er zo uit.

 

lifesigns buddy mail

U kunt zelf de instructies schrijven voor uw buddy’s. Nu kan de buddy aangeven contact op te nemen of geen tijd te hebben. Als de buddy geen tijd heeft, wordt de mail naar de eerstvolgende buddy gestuurd.

 

Uw buddy’s kunnen ook in uw notities kijken. Daar wordt automatisch bijgehouden wat er gebeurt met uw account. Zo kunnen u en uw buddy’s zien wanneer u voor het laatst op de levensteken-knop heeft gedrukt en of andere buddy’s al hebben aangegeven contact op te nemen of niet.

 

Test het systeem

 

Mocht u zich aanmelden voor LifeSigns of al lid zijn? Test dan het systeem. Druk een keer opzettelijk niet op de knop en vraag of uw buddy’s de mail hebben ontvangen. In sommige gevallen komt de mail in de SPAM-folder. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Informatievideos

 

LifeSigns heeft drie instructievideos gemaakt met daarin een uitgebreide en duidelijke uitleg. Deze kunt u nog eens rustig nakijken.

 

Introductie en algemene uitleg

 

 

LifeSigns account aanmaken en instellen

 

 

Aanvullende functies

 

 

Heeft u na het bekijken van deze video’s nog vragen? Bekijk dan deze lijst met veel gestelde vragen.

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

LifeSigns: een gratis service voor alleenwonenden