Het beste vloerkleed kiezen doet u zo!

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 9 november 2022
Langer thuis in huis

Vloerkleden zijn een geweldige manier om kleur en stijl toe te voegen aan uw kamer. Ze kunnen ook een grote bron van comfort zijn als ze worden gemaakt van hoogwaardig materiaal en een luxe uitstraling hebben. Vloerkleden kunnen echter ook een gevaar vormen als ze niet zorgvuldig worden gekozen. Hoe ouder we worden, hoe minder mobiel we worden. Als gevolg hiervan kan het moeilijk worden om veilig door uw huis te lopen. Kies daarom een ​​veilig vloerkleed voor in huis. Zorg ervoor dat u het vloerkleed met zorg kiest, zodat u eventuele ongelukken of verwondingen kunt voorkomen. U kunt de volgende tips volgen om er zeker van te zijn dat u een veilig vloerkleed kiest.

Kies voor een antislip functie

 

Misschien vindt u een vintage vloerkleed leuker dan moderne vloerkleden. U kunt eens rondkijken om het beste ontwerp te kiezen dat aan uw persoonlijke voorkeur voldoet. Zorg er wel voor dat de vloerkleden zijn afgewerkt met een antislip functie. Op deze manier kunt u struikelpartijen voorkomen. Het oppervlak van het vloerkleed is namelijk minder glad. Er zijn antislipmatten voor binnen- en buiten vloerkleden.

 

Kies laagpolige vloerkleden

 

U zult zich misschien realiseren dat er verschillende soorten vloerkleden zijn. Het wordt aangeraden om voor een ​​laagpolig vloerkleed te kiezen. Dit type vloerkleed is namelijk gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Een laagpolig vloerkleed hoeft niet zo vaak te worden gestofzuigd of geveegd als hoogpolige vloerkleden. Dit betekent dat het voor u gemakkelijker wordt om het vloerkleed schoon te maken. Bovendien veroorzaakt dit type vloerkleed minder snel letsel als u struikelt. Dit komt omdat deze vloerkleden niet zo gemakkelijk vast komen te zitten in uw voeten of kleding zoals hoogpolige vloerkleden. Als u echter echt een hoogpolig vloerkleed wilt, zorg er dan voor dat het gemaakt is van zachte materialen zoals wol of zijde. Dit vloerkleed zal u beter opvangen als u valt.

 

Investeer in onderleggers

 

Wanneer u harde en gladde vloeroppervlakken heeft, zoals marmer, tegels of parket, zullen vloerkleden gemakkelijker gaan verschuiven. Daarom is het verstandig te investeren in onderleggers. Onderleggers zijn speciaal ontworpen om aan beide oppervlakken van het vloerkleed en de vloer te plakken. Het kan dus uw veiligheid verhogen wanneer u erop loopt. De onderlegger zal de kans op wegglijden op de tegelvloer kunnen voorkomen als u op dit vloerkleed gaat staan. Indien nodig kunt u dubbelzijdig plakband op deze onderlegger gebruiken om de veiligheid te vergroten.

Met dank aan Volero.nl

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Het beste vloerkleed kiezen doet u zo!