Een account; wat is het en wat kunt u ermee?

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 19 oktober 2022
Jan-Peter Boer

Met een account beschermen we onze gegevens bij een website of online dienst. Denk bijvoorbeeld aan het account dat u hebt bij Bol.com of bij de Albert Heijn. Om toegang te krijgen tot deze gegevens hebt u een inlognaam en wachtwoord nodig. Zodra u deze gegevens hebt ingevoerd, krijgt u toegang tot uw account. 

 

Wat er precies in een account staat, wisselt vaak per website/dienst. Maar meestal vindt u er persoonlijke gegevens, zoals uw naam, e-mailadres, adres en financiële gegevens. Het is dus zaak om deze gegevens goed te beveiligen met een sterk, zelfgekozen wachtwoord. Hoe u een sterk wachtwoord maakt, dat ook nog eens redelijk eenvoudig te onthouden is, leest u op onze website.

Naast het maken van een sterk wachtwoord, geven we u graag nog een aantal tips voor het omgaan met wachtwoorden:

  1. Ontvangt u bij het aanmaken van een account een wachtwoord voor uw account. Wijzig dit wachtwoord dan zo snel mogelijk naar een eigen gekozen, sterk wachtwoord. 
  2. Maak voor elke website/dienst een uniek wachtwoord. Heeft iemand dan uw wachtwoord achterhaald, dan heeft deze persoon in ieder geval niet gelijk toegang tot al uw accounts. 
  3. Gebruik, wanneer mogelijk, tweestapsverificatie voor extra beveiliging van uw accounts. Om in te loggen hebt u dan letterlijk een tweede stap nodig. Na het invoeren van uw wachtwoord ontvangt u dan bijvoorbeeld via sms een code die u moet invoeren. Pas nadat de code is ingevoerd, krijgt u toegang tot het account. 

Wilt u meer weten over het aanmaken en beheren van wachtwoorden en accounts? Ga naar: seniorweb.nl/accounts en lees onze informatie, volg ons webinar of speel de quiz

over dit onderwerp.

 

Komt u er niet uit en heeft u hulp nodig? Word dan nu lid van SeniorWeb. SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden. Die al ruim 26 jaar senioren wegwijs maakt in de snel veranderende digitale wereld. Leden van SeniorWeb:

  • Stellen onbeperkt vragen via de mail, per telefoon of aan huis aan een van de geduldige vrijwilligers
  • Ontvangen 4 x per jaar exclusieve informatie en tips via computertijdschrift Enter
  • Volgen online cursussen over populaire, digitale onderwerpen 
  • Ontvangen wekelijks informatieve nieuwsbrieven
  • Krijgen deskundige controle van verdachte mails

 

Hebt u interesse in het SeniorWeb-lidmaatschap? Meld u nu aan dan bent u tot eind 2022 gratis lid en betaalt u in 2023 € 36,-. Bovendien ontvangt u het boek Veilig en vertrouwd online cadeau. Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar en geldt tot wederopzegging.

 

Ga voor meer informatie over het lidmaatschap naar seniorweb.nl/lid-worden of bel met 030 – 276 99 65.

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Een account; wat is het en wat kunt u ermee?