Cruise naar Amerika: regel de reistoestemming makkelijk vanuit huis

Onderwerp: Vrije tijd, Activiteiten
Laatst geupdate: 22 november 2021
Langer thuis in huis

Een droomreis is het: een cruise naar de Verenigde Staten! En het mooie is dat het voor iedereen mogelijk is. Ook voor wie minder goed ter been is of zorg nodig heeft. Cruiseschepen hebben namelijk aangepaste hutten en voldoende ruimte voor rolstoelen en rollators bijvoorbeeld. Om de VS in te komen moet u echter reistoestemming hebben, anders mag u het schip niet op en Amerika niet in. In dit artikel leest u hoe u de toestemming regelt, gewoon vanuit huis. 

Reistoestemming

 

U heeft dus toestemming nodig als u naar de Verenigde Staten reist, dat is verplicht. Deze reistoestemming heet een ESTA en wordt afgegeven door de Amerikaanse overheid.

 

Dit systeem is in het leven geroepen zodat ongewenste reizigers kunnen worden geweerd van vliegtuigen en schepen naar Amerika. Zonder geldige ESTA wordt u dus niet aan boord gelaten van het cruiseschip. Een ESTA is een elektronische reistoestemming. Dit betekent dat dit via internet aan te vragen is. Het is dus niet meer nodig om naar het Amerikaanse consulaat af te reizen. Hierdoor is een ESTA aanvragen gemakkelijker en sneller dan een visum. Daarnaast is het ook nog eens goedkoper.

Nederlands formulier

 

In dit Nederlandstalige ESTA formulier vult u gegevens over uzelf en over uw reis in. Er worden ook een aantal veiligheidsvragen gesteld. Als het voor uzelf lastig is om het ESTA formulier in te vullen, kan ook iemand anders voor u uw ESTA aanvragen. U moet hier toestemming voor geven. Deze persoon heeft dan wel al uw persoonlijke gegevens nodig, waaronder uw paspoortnummer. Het paspoortnummer is erg belangrijk. Een kleine spelfout kan er al voor zorgen dat uw ESTA voor Amerika ongeldig wordt verklaard. Dan kan uw reis niet doorgaan. Controleer alle gegevens daarom goed. Als iemand anders voor u uw ESTA aanvraagt, laat deze persoon dan alle ingevulde gegevens aan u voorlezen. Zo weet u zeker dat alles klopt.

Aan boord!

 

Als uw ESTA-aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een bevestiging per e-mail of per sms-bericht op uw telefoon. Als u zelf geen telefoon of e-mailadres hebt, kan degene die het ESTA voor u heeft aangevraagd ook de bevestiging voor u ontvangen. U hoeft verder niets meer te doen of mee te nemen. Uw cruisetocht kan beginnen!

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Cruise naar Amerika: regel de reistoestemming makkelijk vanuit huis