fbpx

Boodschappen bestellen, zo werkt het

Hulp en hulpmiddelen / Keuken

Tijdens de coronacrisis toch fijn boodschappen doen, gaat het beste door ze te bestellen! Maar is dat niet veel duurder?

Hoe het bestellen werkt én de uitgebreide voor- en nadelen, leest u allemaal in dit blog.

Laten we gaan!

Hoe kan ik boodschappen bestellen?

Boodschappen bestellen kunt u zowel via een app als via de website van een supermarkt doen. De eerste stap is om een account aan te maken. Hier kunt u eventueel ook uw klantenkaart en Airmileskaart toevoegen.

Hoe het bestellen precies in zijn werk gaat, verschilt per supermarkt. Vaak spreken alle stappen voor zich. U kunt producten op verschillende manieren toevoegen. Vanuit recepten, door ze op te zoeken of onder het tabje ‘Eerder gekocht’. Vervolgens kiest u het bezorgmoment en rekent u de boodschappen af. Vergeet het bezorgmoment niet in uw agenda te zetten!

Bij deze supermarkten kunt u online bestellen:
Als u op de naam klikt wordt meteen uitgelegd hoe het bestellen bij die specifieke winkel werkt.

Bij sommige supermarkten krijgt u een sms’je zodra de bezorger onderweg in. De bezorger levert uw boodschappen netjes af, soms in statiegeldkratten en soms in plastic tasjes (ook dit verschilt per supermarkt). Producten voor de koelkast of vriezer worden gekoeld vervoerd. U kunt uw statiegeldflessen trouwens vaak ook inleveren bij de bezorger, handig!

De eerste keer zal het u vast behoorlijk wat tijd kosten om alle producten te vinden. Maakt u zich geen zorgen, u krijgt het vanzelf door en dan gaat het een stuk makkelijker en kunt u zelfs binnen een kwartiertje uw boodschappen hebben gedaan.

Is boodschappen bestellen duurder?

Boodschappen bestellen hoeft niet duurder te zijn. Dit verschilt per supermarkt; de ene supermarkt heeft gratis bezorging en bij de ander kost dit bijvoorbeeld € 5,-. Over het algemeen bent u soms juist goedkoper uit door boodschappen te bestellen! Geen benzinekosten (als u normaal met de auto naar de supermarkt gaat) en vaste klanten krijgen soms korting. Daarnaast heeft u meer grip op uw budget omdat u niet spontaan producten tegenkomt die u eigenlijk niet nodig heeft, meteen het totaalbedrag ziet en bij de kassa dus niet voor verrassingen komt te staan.

De voor- en nadelen van boodschappen laten bezorgen

Boodschappen bestellen is heel handig en heeft veel voordelen. Maar elk voordeel heeft natuurlijk zijn nadeel, dus ook die worden hieronder besproken.

Voordelen
 • Het scheelt tijd
 • Het scheelt stress en drukte
 • Iets vergeten? Bij de meeste supermarkten kan je het achteraf gewoon nog toevoegen!
 • Ze hebben vaak een groter assortiment en veel op voorraad
 • Extra acties! Van korting als vaste klant tot gratis probeerverpakkingen
 • Makkelijk vergelijken tussen supermarkten
 • U hoeft niet te sjouwen met zware tassen
 • U hoeft de deur niet uit
 • U kunt buiten de reguliere openingstijden van een supermarkt boodschappen doen
 • Makkelijk overzicht over het totaalbedrag en de producten
 • Minder impulsaankopen
 • U kunt eerdere bestelling inzien en gemakkelijk dezelfde producten bestellen
Nadelen
 • Soms bezorgkosten
 • Je kunt de producten niet bekijken en voelen en weet dus niet of je mooiste druiven zal ontvangen
 • Je kunt de houdbaarheidsdatum van producten niet zien
 • Het is minder sociaal, een spontaan praatje met de caissière zit er natuurlijk niet in. Maar tijdens deze coronacrisis is dit juist de reden om wél uw boodschappen te bestellen
 • Soms kan er wat mis gaan, zoals een kapotte verpakking of een vergeten product. Vaak wordt dit wel netjes opgelost door de klantenservice en krijgt u het dan gratis of korting op de volgende bestelling.

Tot slot

Wat denkt u? Is boodschappen bestellen iets voor u? Laat het ons en onze andere lezers weten via onze Facebookpagina!

Meer van dit soort handige tips ontvangen? Schrijf u in voor de Wekelijkse Doorkomer!

De Wekelijkse Doorkomer is er voor iedereen die thuis zit door de coronacrisis en wel een extraatje kan gebruiken. Elke week sturen wij u een uitgebreid bericht met verrassende dingen om te doen en leuke videos om te kijken. Inschrijven is gratis en kan hier!

Uitslag van het plan

LANGER THUIS IN HUIS PLAN

Bent u benieuwd welke aanpassingen voor uw woning mogelijk zijn? Vul de vragenlijst in en u ontvangt gratis een overzichtelijk plan met mogelijkheden, tips en een schatting van de kosten.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Meld u aan voor
 onze nieuwsbrief


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close-link