Wat is de beste voetenwarmer? 5 onmisbare aankooptips

Onderwerp: Gezondheid, Vitaal, Woonkamer
Laatst geupdate: 17 augustus 2022
Mareen

Beste voetenwarmer | Zodra de herfst zijn intrede doet en het buiten kouder wordt, zult u misschien last krijgen van koude voeten. Een elektrische voetenwarmer kan u uitkomst bieden! Wanneer u een rondje heeft gewandeld om een boodschap te doen of wanneer u zich niet helemaal fit voelt is het daarom extra fijn als u uw voeten goed kunt opwarmen. Twijfelt u nog om een voetenwarmer aan te schaffen of weet u niet goed waar u op moet letten bij de aanschaf? In dit artikel geven wij u tips en leggen wij u precies uit hoe een voetenwarmer werkt. Leest u verder?

Wat is een voetenwarmer?

 

Een voetenwarmer, ook wel voetenwarmer genoemd, is een soort kussen of zak waar u uw beide voeten in kunt stoppen. Dit kan fijn zijn wanneer u lekker op de bank zit, maar u kunt een voetenwarmer ook prima gebruiken wanneer u aan een bureau of tafel zit. Vooral in de wintermaanden kan een voetenwarmer goed van pas komen. 

 

Hoe werkt een voetenwarmer?

 

Zoals eerder genoemd is een voetenwarmer een kussen of zak waar u uw beiden voeten in kunt doen. Van sommige voetenwarmers is dit de enige functie. Deze zakken helpen u om warmere voeten te krijgen.

 

Elektrische voetenwarmer

 

Wat nog beter werkt is een elektrische voetenwarmer. Dit is een kussen of zak waar een stekker aan zit. Wanneer u deze stekker in het stopcontact stopt kunt u de voetenwarmer aan-/uitzetten of kiezen voor de gewenste stand/juiste temperatuur. De voetenzak zal zichzelf opwarmen. Op deze manier warmen uw voeten nog sneller op.

 

Wanneer kunt u een voetenwarmer gebruiken?

 

Vooral in de wintermaanden kan het gebruik van een voetenwarmer goed van pas komen. Heeft u een mooie wandeling gemaakt of zit u stil in uw scootmobiel? In alle gevallen kunt u een voetenwarmer gebruiken.

 

Daarnaast kan een voetenwarmer een pijn verlichtende werking hebben. Door de warmte verbeterd uw bloedsomloop en ontspannen uw spieren. Heeft u bijvoorbeeld last van reuma? Dan is een voetenwarmer of warmtekussen zeker het proberen waard.

 

Voetenwarmer voor in bed

 

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat u koude voeten hebt wanneer u in bed ligt. Het is natuurlijk niet praktisch een voetenzak te dragen in bed.

 

Daarom zijn er speciaal voor in bed warmtedekens te krijgen. Dit zijn kleine dekentjes waar u bijvoorbeeld met uw rug op kunt liggen. Maar natuurlijk kunt u deze ook voor uw voeten gebruiken. Zo hoeft u ook in bed geen last te hebben van koude voeten.

 

 

Bent u een echte koukleum en is een klein warmtedekentje niet voldoende? Er bestaan ook grote warmtedekens die u onder uw hoeslaken kunt stoppen. Zo kunt u met uw hele lichaam op een warmtedeken liggen, en hoeft u het nooit meer koud te hebben.

Waar moet u op letten bij het kopen van een voetenwarmer?

 

Omdat er verschillende voetenwarmers te koop zijn, is het voor u handig om te weten waar u op moet letten. Daarom hebben wij de volgende vijf tips voor u op een rijtje gezet:

 

 1. Allereerst is het belangrijk na te gaan of u een echte koukleum bent of niet. Wanneer u het vaak koud heeft, is het verstandig om te kiezen voor een elektrische voetenwarmer. Het is hierbij handig om te kijken of de voetenwarmer verschillende standen heeft. Zo kunt u zelf de gewenste stand en/of temperatuur kiezen.
 2. Veiligheid is enorm belangrijk. Daarom is het goed om te kijken of de voetenwarmer zichzelf uitschakelt na een bepaalde tijd om bijvoorbeeld oververhitting te voorkomen.
 3. Om zo lang mogelijk van uw voetenwarmer te genieten is het belangrijk dat deze goed schoon te houden is. Het is daarom belangrijk om erop te letten of de voetenwarmer wasbaar is, of dat de binnenkant uitneembaar is en geschikt is om in de wasmachine te stoppen. Dit is wel zo hygiënisch. 
 4. Ook is het belangrijk om te kijken naar het vermogen (uitgedrukt in watt) van de voetenwarmer. Des te hoger de wattage, des te sneller u kunt genieten van warme voeten. Alle voetenwarmers die wij hieronder aanraden hebben 100W vermogen. Echter bestaan er ook voetenwarmers van 15W. Let hier dus goed op.
 5. Sommige voetenwarmers of warmtedekens hebben een verlicht LED-scherm. Dit is handig wanneer u de warmtedeken bijvoorbeeld in het donker (in bed) wilt gebruiken. U kunt door het verlichte scherm namelijk gewoon de stand/temperatuur lezen. 

 

Bent u er na het lezen van onze tips nog steeds niet helemaal uit? Vraag dan om hulp aan een verkoopmedewerker bij een winkel bij u in de buurt. Zij kunnen u ongetwijfeld helpen.

 

De beste voetenwarmer kopen

 

Hebt u het snel koud en denkt u erover na om een voetenwarmer aan te schaffen? Dan kan het ruime aanbod uw keus nog wel eens lastig maken. Daarom hebben wij voor u de beste voetenwarmers op een rijtje gezet. 

 

Wanneer u op de door ons gekozen voetenwarmer klikt, gaat u direct naar bol.com. Via hier kunt u de voetenwarmer gemakkelijk en veilig bestellen. Daarnaast kunt u hier reviews vinden van kopers die u voor gingen. Wellicht kan dit u helpen bij het maken van uw keuze.

 

Phoenix Elektrische Voetenwarmer

 

 

De Phoenix voetenwarmer is een voetenwarmer met meerdere warmtestanden. Deze voetenwarmer is erg comfortabel door de zachte en ademende binnenkant. Bent u de voetenwarmer vergeten uit te zetten? Dan is dat geen enkel probleem. Door de beveiliging tegen oververhitting schakelt deze warmer namelijk vanzelf uit. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

 

 • 100W vermogen
 • Warmt uw voeten binnen 5 tot 15 op
 • Meerdere warmtestanden
 • Beveiligd tegen oververhitting en schakelt vanzelf uit
 • Geschikt tot maximaal maat 47
 • Buitenhoes kan gewassen worden
 • Prijs: €49,91

 

LifeGoods Elektrische Voetenwarmer

   

  Deze voetenwarmer ziet eruit als een grote sok, waar u uw beiden voeten in kunt steken. Doordat uw voeten volledig in de zak passen blijven uw enkels ook lekker warm. Daarnaast is de binnenkant van de voetenwarmer gemaakt van hoogwaardig micro-plushmateriaal dat ook nog eens gemakkelijk schoon te maken is. Zo kunt u nog langer genieten van warme voeten.

   

  • 100W vermogen
  • Schakelt na 90 minuten automatisch uit
  • 3 standen die te zien zijn op het LED-display (53°C tot 65°C)
  • Geschikt tot maat 47
  • Zachte plush binnenkant
  • Binnenhoes afneem- en wasbaar
  • Prijs: €34,99

   

  Alpina Elektrische Voetenwarmer

   

   

  Deze voetenwarmer heeft drie standen die u kunt bedienen met de bedrade afstandsbediening. Doordat deze voetenwarmer 100W vermogen heeft, zijn uw voeten binnen 5 tot 15 minuten opgewarmd. Ideaal als u terugkomt van een winterwandeling.

   

  • 100W vermogen
  • 3 warmtestanden
  • Verwijderbare binnenhoes
  • Binnenhoes kan gewassen worden op 30 graden
  • Gaat automatisch uit na 90 minuten continu gebruik

  Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

   

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

   

  Daarnaast ontvangt u nu gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen. De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

   

  Wat is de beste voetenwarmer? 5 onmisbare aankooptips