Belangrijkste voordelen en toepassingen van kunstgras

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 20 januari 2023
Langer thuis in huis

Kunstgras heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen en dat is niet gek. Het is comfortabel en ziet er fantastisch uit. Maar, wat is kunstgras, welke materialen worden gebruikt?

 

In samenwerking met Kunstgrasdirect.nl.

Wat is kunstgras?

 

Simpel gezegd is het een vorm van tapijt dat echt gras nabootst. Kunstgras is gemaakt van kunstmatige materialen, die op elke ondergrond kunnen worden geplaatst.

De soorten kunstgras die tegenwoordig worden gemaakt, bieden een perfecte imitatie van echt gras en vergen tegelijkertijd veel minder onderhoud. U hoeft bovendien geen grasmaaiers, meststoffen en ander materieel aan te schaffen. Anderzijds heeft kunstgras een goed voorbereide ondergrond nodig voor grip en een zo mooi mogelijke aanblik van het geheel.

 

Waar wordt kunstgras van gemaakt?

 

Kunstgras wordt gemaakt met vezels die sterk lijken op die van tapijten, maar met materialen die veel weerbestendiger zijn. Een enkel filament is een monofilament, en om een echt kunstgras te creëren is het nodig ze te combineren tot bladeren, die er realistisch uitzien, aangenaam aanvoelen en bestand zijn tegen dagelijks gebruik. De meeste soorten kunstgras worden gemaakt van polypropyleen of polyethyleen, en soms zelfs van beide tegelijk, afhankelijk van het soort gras. Belangrijkste kenmerken van beide kunststoffen zijn de grote sterkte en hun vermogen om schade te weerstaan. Er zijn meerdere soorten en kleuren goedkoop kunstgras te vinden.

 

Waar wordt kunstgras gebruikt?

 

Kunstgras is de laatste jaren sterk ontwikkeld en kan daarom op allerlei plekken worden ingezet. De enige vereiste waaraan moet worden voldaan, is dat ondergrond er goed op is voorbereid. Dat wil zeggen, vlak en betrekkelijk hard. Let ook goed op de drainage. 


Balkons en terrassen

 

Een kunstgrasmat voelt veel aangenamer aan en biedt ook betere grip dan bijvoorbeeld tegels, waarop u makkelijker kan uitglijden.

 

Tuinen buiten

 

Dit type gras is ook erg populair in kleine tuinen. Op deze plaatsen is de verzorging van natuurgras echt bewerkelijk: het gebruik van een grasmaaier op een kleine oppervlakte kan moeilijker zijn dan in grote tuinen, omdat de maaier vaak moet draaien en ook een trimmer moet worden gebruikt voor alle planten. In een onderhoudsvriendelijke tuin kan kunstgras daarom een goede optie zijn. 

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Belangrijkste voordelen en toepassingen van kunstgras