7x origineel eten om te bestellen voor als u gasten hebt

Onderwerp: Activiteiten, Vrije tijd
Laatst geupdate: 6 januari 2021
Langer thuis in huis

Wilt u uw gasten iets lekkers en bijzonders voorzetten, zonder te hoeven koken? Dit zijn 7 originele maaltijden voor groepen die u zo kunt bestellen!

Sushi

 

Japans, gezond en licht verteerbaar. Veel mensen zijn enorm fan van sushi, maar het klaarmaken is een heel karwei. Het is dus ideaal om sushi thuis te laten bezorgen. Sushi vormt een gemakkelijke maaltijd van allerlei kleine (meestal koude) vishapjes bestaande uit plakrijst, gedroogde zeewier en (rauwe) vis. U eet het met zoute sojasaus, scherpe wasabi en ingelegde gember. Vaak is het mogelijk om bij de sushi ook andere gerechten te bestellen, voor degenen die niet zo gek zijn op vis. Bijvoorbeeld gebakken kalfskoteletjes, teriyaki kipspiesjes, gebakken champignons met sojasaus en honing en Japanse soepen zoals udon noedel soep.

 

Sushi is wel vrij prijzig om te bestellen.

 

Let op! Sushi wordt dus vaak gemaakt met rauwe vis. Dat betekent dat die niet geschikt zijn voor mensen met een zwakke gezondheid en zwangeren. 

eten bestellen sushi
Pas met rauwe vis wanneer u gasten heeft met een verzwakte gezondheid.

Salade

 

Wilt u graag iets origineels op tafel zetten, maar moet het ook nog gezond zijn? Dan kiest u voor een lekkere salade. Er zijn steeds meer restaurants die een heerlijke verse salade thuisbezorgen. Het voordeel is dat deze salades écht vers zijn: de sla is nog knapperig en de ingrediënten zijn net gesneden. Zo weet u zeker dat u een lekkere en gezonde maaltijd neerzet voor uw gasten.

Eten bestellen
Een Griekse salade met feta, olijven, komkommer, tomaat en rode ui.

Pasta

 

Tot een aantal jaren geleden was online bestellen iets dat alleen gebeurde met pizza’s en patat. Die tijd is allang voorbij. Tegenwoordig zijn er ook heerlijke pastagerechten te bestellen. Gewoon zoals u die ook in het restaurant zou krijgen, maar dan dus bij u thuisbezorgd. Krijgt u gasten, dan kunt u eenvoudig extra gerechten bestellen. Neem eens contact op met uw lokale Italiaanse restaurant!

eten bestellen
Pasta met kip en tomaat. Lekker met parmezaanse kaas er over!

Vleesschotel

 

Voor de carnivoren onder ons: een vleesschotel kunt u bestellen bij uw plaatselijke keurslager. De meeste slagers leveren handige vleesschotels en maaltijdschotels. Het is belangrijk dat u erop let dat het eten al volledig bereid is. Veel slagers leveren ook vleesschotels waarbij het vlees nog rauw is. Dat zou betekenen dat u alsnog de keuken in moet. Het leuke van de meeste keurslager is, dat zij bij het vlees ook volledige maaltijden kunnen verzorgen. Aanrader! Vaak vallen de prijzen ook nog wel mee namelijk.

eten bestellen
Echte vleeseter? De keurslager is uw vriend!

Gourmet- of barbecueschotels

 

Wilt u met uw gasten eten op een originele manier? Dan gaat u misschien gourmetten of barbecuen. Hiervoor kunt u keurige vlees- of visschotels bestellen bij uw slager. Bij veel slagers is het ook mogelijk om een barbecue te huren voor één of meerdere dagen. Zo kunt u gerust een dagje barbecueën met uw gasten zonder dat u daarvoor een groot apparaat hoeft te kopen.

eten bestellen
Lekker barbecueën! Dat kunt u ook laten doen door een cateraar.

Mediterraans eten

 

Tegenwoordig hebben ook veel buitenlandse restaurants een goede bezorgservice. Het is bijvoorbeeld heel handig om online een Griekse maaltijd te bestellen. Ook Turkse gerechten en Spaanse tapas kunnen besteld worden. Dat kunt u doen via internet, maar u kunt een restaurant ook nog gewoon bellen om uw bestelling door te geven.

eten bestellen
Op de foto ziet u een Griekse maaltijd, met dolma’s, gevulde paprika’s en tzatizki.

Broodmaaltijd

 

Misschien vindt u al dit eten te zwaar en machtig. En hebt u liever gewoon een wat uitgebreidere broodmaaltijd voor een groep mensen. Ook dit is zeker mogelijk! U kunt belegde broodjes bestellen, maar er zijn ook mogelijkheden voor een eenvoudige broodmaaltijd met soep. Zo eet u eenvoudig, maar wel lekker en ook gezond. Dit kunt u vaak bij de keurslager bestellen. Die komen de soep én het brood met smeersels bij u thuis brengen en ophalen. En vaak kunnen zij ook bestek en servies voor u regelen. Dat mag u dan zo vies weer mee teruggeven. Scheelt weer vaat!

eten bestellen
Niets lekkerder dan vers brood!

Conclusie

 

Het is hartstikke gezellig als familieleden of vrienden langskomen. Als ze willen blijven eten, kan dat weleens lastig zijn. Daar is gelukkig een eenvoudige oplossing voor: u bestelt gewoon eten dat aan huis wordt bezorgd. Zo hebt u een lekkere en gezonde maaltijd voor uzelf en voor uw gasten. Eet smakelijk!

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Sakana.

Als mobiliteit in huis minder wordt en u merkt dat u bijvoorbeeld minder lang in de keuken staat dan u zou willen. Als u bang bent om te vallen of als u revalideert van een operatie en daardoor minder mobiel bent, dan is een trippelstoel een van de hulpmiddelen die uitkomst bieden.

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

7x origineel eten om te bestellen voor als u gasten hebt