Zo creëert u een badkamer die zowel mooi als functioneel en
toekomstbestendig is.

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 6 maart 2023
Jan-Peter Boer

Een badkamer is meer dan alleen een ruimte waar u zichzelf kunt wassen. Het is een plek om te ontspannen, om u klaar te maken voor een nieuwe dag en om even helemaal tot rust te komen. Een functionele badkamer is dan ook een belangrijk onderdeel van elke woning. In dit artikel bespreken we verschillende manieren om van uw badkamer een plek te maken die zowel mooi als praktisch is. Van het gebruik van tegels om een optisch ruimte-effect te creëren tot het kiezen van de juiste badkamermeubels en accessoires, er zijn talloze manieren om uw badkamerinrichting te optimaliseren.

 

 

De juiste badkamermeubels kiezen

 

Het kiezen van de juiste badkamermeubels is van cruciaal belang om van uw badkamer een praktische en comfortabele ruimte te maken. Kolomkasten, badmeubels en wastafelmeubels zijn allemaal geschikte opties om voor wat extra opbergruimte te zorgen. Zwevende badkamermeubels van Tegeldepot zijn niet alleen praktisch, maar geven ook een optisch groter ruimtegevoel. Bovendien kunnen ze eenvoudig worden schoongemaakt. Als u ouder wordt, is het belangrijk om u voor te bereiden op veranderingen, waaronder ook het kiezen van badkamermeubels die passen bij uw stijl en die u comfortabel kunt gebruiken. Kies meubels die u niet alleen helpen om uw dagelijkse leven gemakkelijker te maken, maar die u ook de ruimte geven om optimaal te genieten van uw welverdiende rust.

 

 

Optisch ruimte creëren met tegels

 

Tegels zijn een heerlijke manier om uw badkamer een modern uiterlijk te geven. Ook is het leuk om te experimenteren met verschillende stijlen! Door te kiezen voor extra grote tegels (XL tegels) lijkt de badkamer optisch groter, waardoor u een verfrissend gevoel van ruimte krijgt. U kunt ook spelen met het legpatroon van de tegels, zoals diagonaal of visgraat, om een optisch interessant effect te creëren. Zorg ervoor dat de tegels passen bij uw badkamerstijl en bij uw praktische eisen. Door hiermee rekening te houden, geniet u optimaal van de ruimtelijke effecten in uw badkamer.

 

 

Kleuren en accessoires

 

Kleuren en accessoires kunnen een grote invloed hebben op de badkamerinrichting. Door slim te spelen met kleuren kunt u uw badkamer inrichten zodat deze past bij de rest van uw interieur. Houd wel rekening met de hoeveelheid daglicht die in de badkamer valt en kies kleuren die jarenlang mee gaan. 

 

Accessoires zijn net zo belangrijk. Kies voor accessoires die passen bij uw persoonlijke badkamerstijl en zorg ervoor dat deze ook nog eens praktisch en gebruiksvriendelijk zijn. Zo creëert u een badkamerinrichting waar u ook op latere leeftijd nog steeds de voordelen van kunt zien, en nog plezier van hebt!

 

In samenwerking met tegeldepot.nl

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Zo creëert u een badkamer die zowel mooi als functioneel en<br>toekomstbestendig is.