Waarom muurdecoratie ophangen met een flexibel ophangsysteem?

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 9 maart 2023
Jan-Peter Boer

Muurdecoratie maakt uw woning gezellig. Foto’s zorgen voor een persoonlijke touch en met kunst komt uw eigen stijl goed naar voren. Toch kan het een vervelend klusje zijn om de decoratie op te hangen. Vooral als u meerdere lijsten naast elkaar wil hangen. Het is niet alleen zonde om veel gaten in de muur te boren, maar ook erg veel werk. Gelukkig is er een handige oplossing: een flexibel ophangsysteem. In dit artikel leest u meer over de mogelijkheden en de voordelen van het ophangsysteem.

 

Wat is een flexibel ophangsysteem?

 

Een flexibel ophangsysteem bestaat uit een rail met ophangdraden. De rail wordt gemonteerd op de muur of het plafond. Vervolgens bepaalt u zelf de positie van de ophangdraden. Aan deze draden worden ophanghaken bevestigd, waar u muurdecoratie aan kunt hangen. Doordat de draden transparant zijn, lijkt het van een afstandje alsof de muurdecoratie direct op de wand hangt. Het leidt dus niet af. U kunt een flexibel ophangsysteem kopen bij verschillende (web)winkels. Het ophangsysteem van het merk Artiteq is een echte aanrader. Het is gemakkelijk te monteren en bovendien van zeer goede kwaliteit.

 

Slechts één keer boren

 

Een groot voordeel van een flexibel ophangsysteem, is dat u slechts één keer hoeft te boren. Ook wanneer u meerdere lijsten aan de muur wil hangen. Zodra de rail op de gewenste plek hangt, geniet u direct van het gemak. De positie van de ophangdraden en haken kan altijd worden aangepast. Is het niet mogelijk om te boren in het plafond of de muur? Of wil u liever geen gaten maken? Koop dan een ophangsysteem die u kunt verlijmen. Lijm de rail stevig aan de wand en tegen het plafond. Het resultaat is net zo stijlvol en gebruiksvriendelijk.

 

Muurdecoratie verplaatsen en vervangen

 

Met het ophangsysteem kunt u op ieder gewenst moment de muurdecoratie aanpassen. Verplaats de lijsten, vervang een foto of voeg een extra schilderij toe. U kunt blijven variëren.

 

Vele toepasmogelijkheden

 

Een flexibel ophangsysteem is multifunctioneel. Dit betekent dat het geschikt is voor allerlei soorten muurdecoratie. Van fotolijsten, schilderijen en spiegels tot een klein wandkleedje. Als de wanddecoratie vrij groot is, kunt u het stevig ophangen aan meerdere ophangdraden.

 

Conclusie: de voordelen van een flexibel ophangststeem

 

Kortom: het ophangsysteem heeft veel voordelen. Hieronder staan de positieve eigenschappen nog even op een rij:

 

  • Slechts één keer boren of lijmen
  • Beperkte schade aan de muren/het plafond
  • Naar wens aan te passen
  • Flexibel en multifunctioneel

 

Zou u graag gebruik willen maken van een flexibel ophangsysteem?

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Waarom muurdecoratie ophangen met een flexibel ophangsysteem?