fbpx

Veilig douchen: De Complete Keuzehulp

Onderwerp: Badkamer en toilet, Hulpmiddelen
7 oktober 2020
Carmen van Andel

Veilig douchen | Voelt u zich veilig in uw badkamer? Op weinig plekken in huis is een ongeluk zo snel gebeurd als daar.

 

Maar, er zijn ook weinig plekken in huis die zo makkelijk en snel zijn aan te passen. Ook al lijkt het misschien een ingrijpende verbouwing. Een inloopdouche in plaats van het bad of de douchecabine is vaak een goed begin. U heeft vast gehoord van badkameraanpassingen in 1 dag. Dat is echt mogelijk!

 

In dit artikel leggen wij uit hoe dat precies werkt en wat de opties zijn. We vergelijken het aanpassen  in 1 dag met een reguliere badkamerrenovatie. Wat zijn de prijzen en wat zijn de voor- en nadelen?

Inhoud

Veilig douchen, maar hoe?

 

Veilig douchen doet u in een badkamer waarin het risico op vallen zo klein mogelijk is gemaakt door een inloopdouche, antislipvloer, wandgrepen en eventueel een douchezitje. 

Wanneer veilig gaan douchen? 

 

Als u merkt dat u soms minder stevig op uw benen staat, en douchen in uw badkuip een risico gaat vormen, is het tijd om serieus na te denken over een badkamerrenovatie. Hetzelfde geldt wanneer u doucht in een douchecabine met hoge instap, of als u onvoldoende ruimte heeft voor een douchestoel. In een veilige douche heeft u voldoende ruimte voor hulpmiddelen en kunt u douchen zonder bang te zijn om te vallen. 

 

Jaarlijks belanden veel senioren door een ongelukkige val in huis in het ziekenhuis. Soms met zeer ernstige gevolgen.  Veel van de oorzaken zijn te herleiden tot onveilige ruimtes in een onaangepast huis. Met de aanpassing van uw woning kunt u als u langer thuis wilt blijven wonen, de valrisico’s verminderen. Begin hier op tijd mee. Een veilige badkamer met inloopdouche is een mooi begin. En bovendien: het is ook wel heel chique, nietwaar? 

Voorkom dat u teveel betaalt voor een inloopdouche in uw badkamer! Vul uw gegevens in en krijg offertes van onze betrouwbare leveranciers: klik hier

Veilige badkamer in 1 dag of complete badkamerrenovatie?

 

Wanneer u uw badkamer veilig wil maken voor de toekomst heeft u dus twee opties. We bespreken beiden en laten de verschillen zien.

  1. Van bad of douchecabine naar inloopdouche in 1 dag
  2. Volledige badkamerrenovatie 

Van bad of douchecabine naar inloopdouche in 1 dag

 

Er zijn meerdere bedrijven en professionals die uw bad of douchecabine kunnen verwijderen en daar direct een veilige inloopdouche voor terugplaatsen. Een ingrijpende verbouwing is hiervoor niet nodig. Uw bad of douchecabine gaat eruit en het leidingenwerk wordt zo nodig aangepast. Daarna worden de wand- en vloerpanelen van uw nieuwe inloopdouche geplaatst. Er wordt niets betegeld. Tot slot worden de kraan en douchekop aangesloten en als u dat wenst een douchestoel en wandbeugels. De douche zal een klein opstapje hebben, ca. 3 cm. Alle puin wordt meteen afgevoerd. Meestal kunt u de volgende dag weer douchen.

 

Voordat de douche wordt geïnstalleerd, komt er een adviseur bij u langs. Hij meet uw badkamer op en stelt aan de hand van uw wensen samen met u de inloopdouche samen. U kunt de kleuren van de wanden uitkiezen, het soort glaswand en de kranen. Ook kunt u aangeven of handgrepen en een zitje bij moeten komen.

 

Let op: de rest van uw badkamer blijft dus zoals die was. 

Een mooie veilige badkamer.

Complete badkamerrenovatie

 

Bij een complete badkamerrenovatie wordt uw hele badkamer gesloopt en opnieuw opgebouwd. De hele badkamer wordt opnieuw betegeld en mogelijk anders ingedeeld. Al het sanitair en meubilair wordt vervangen.

 

Bij een complete badkamerrenovatie kunt u kiezen voor een gelijkvloerse inloopdouche zonder instap. Ook kunt u een antislipvloer in de gehele ruimte laten leggen en nieuwe verlichting uitzoeken.  

 

Zo’n volledige renovatie neemt ongeveer 2 weken in beslag.

Veilig douchen prijzen

 

Wilt u veilig douchen, dan moet u rekening houden met de volgende investering:

  • Een inloopdouche in 1 dag kost gemiddeld € 4.500 – € 8.000,-.
  • Een volledige badkamerrenovatie kost gemiddeld € 6.000 – € 15.000,-.

De prijzen variëren met het formaat van uw badkamer en de kosten van de gewenste materialen.

Kiezen maar

 

Kiest u voor een veilige badkamer renovatie of voor alleen het aanpassen van uw bad of douchecabine? Dit zijn de verschillen: 

 

  Bad of onveilige douche naar inloopdouche Volledige badkamerrenovatie
Duur verbouwing 1 dag 7 – 14 dagen
Oriëntatie Eenvoudig adviesgesprek aan huis Alles (tegels, sanitair etc.) zelf uitzoeken
Designwensen Keuze uit een vast assortiment wandpanelen en materialen Alle kleuren en materialen mogelijk
Kosten € 4.500 – € 8.000,-  € 6.000 – € 15.000,-
Veiligheid De inloopdouche is van alle veiligheidsopties voorzien, waaronder een antislip douchevloer en een zeer lage instap. De rest van de badkamer wordt niet aangepast. Wel mogelijkheden om bv. wastafel of andere onderdelen toe te voegen, maar dan lukt het niet meer in 1 dag. Volledige badkamer kan volgens uw wensen veilig worden gemaakt.

 

De volgende stap: vind de beste deal

 

Wij hebben voor u een voorselectie gemaakt van betrouwbare leveranciers. Als u hieronder uw gegevens invult zorgen wij dat onze partners contact met u opnemen om u te informeren over de mogelijkheden en prijzen. Zo kunt u alle opties rustig vergelijken en de beste keuze maken. 

 

Vul uw gegevens in  en maak uw vergelijk.

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen.