Veilig aan de slag in de tuin, waar moet je aan denken?

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 7 maart 2023
Langer thuis in huis

Tuinieren is een leuke manier om je te ontspannen, je creativiteit te uiten en tijd door te brengen in de buitenlucht. Maar het is belangrijk om de juiste maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat je veilig in de tuin bezig bent. Om de kans op eventuele verwondingen of blessures te verminderen zijn er een aantal basisregels die je in acht moet nemen. In deze blog gaan we een aantal aandachtpunten bij langs waar je aan moet denken wanneer je aan de slag gaat in de tuin.

 

Zorg ervoor dat je niet in je eentje aan het werk gaat

 

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om niet in je eentje in de tuin bezig te gaan. Wanneer er bijvoorbeeld iets misgaat tijdens de werkzaamheden, is er niemand om jou te helpen en kunnen er vervelende gevolgen aan vast zitten. Verder is het in veel gevallen ook praktischer om met zijn tweeën bezig te gaan, als je bijvoorbeeld zware dingen moet tillen of als je ergens niet uitkomt kan je dit even overleggen.

 

Zorg ervoor dat je weet wat je doet

 

Wanneer je in de tuin bezig gaat is het erg verstandig om duidelijk voor ogen te hebben wat je precies wilt gaan doen en hoe je het voor elkaar kan krijgen. Ga niet zomaar wat proberen en kijken hoe het uitkomt, dit kan in sommige situaties niet veilig zijn en ervoor zorgen dat je het gewenste resultaat niet behaalt. Een manier om ervoor te zorgen dat je weet wat je moet doen, is hulp vragen van iemand die er verstand van heeft. Deze kan jou vast wat tips geven over wat je wel en juist niet moet doen.

 

Verder zou je ook op internet kunnen kijken. Een voorbeeld hiervan is als je een wespennest tegenkomt, in plaats van een beetje improviseren kan je beter naar wespennestverwijderen.com gaan om zeker te weten waar je goed aan doet in zo’n situatie.

 

Zorg voor geschikt gereedschap

 

Geschikt gereedschap is erg belangrijk als je in de tuin bezig gaat, omdat het je helpt om je werk snel en veilig te doen. Met goed onderhouden gereedschap kun je er zeker van zijn dat je precies dat doet wat je wil. Bovendien is het veiliger, omdat het gereedschap op de juiste manier gebruikt kan worden.

 

Goed gereedschap is ook erg belangrijk voor het krijgen van het resultaat wat je voor ogen had. Als je gereedschap van slechte kwaliteit hebt, is de kans ook aanwezig dat er dingen misgaan en het is simpelweg minder veilig. Daarom is het belangrijk om gereedschap van hoge kwaliteit te kopen en regelmatig te onderhouden.

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Veilig aan de slag in de tuin, waar moet je aan denken?