Tips om veilig te genieten van uw veranda

Tips om veilig te genieten van uw veranda

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 12 april 2023
Langer thuis in huis

#1. Slipvrij

Allereerst is het belangrijk om de veranda helemaal slipvrij te maken. De kans op uitglijden willen we namelijk minimaliseren. Gebruik een antislipmat of speciale coating, zodat u heerlijk kunt genieten op een veilige manier op de veranda.

 

#2. Verlichting

Zorg ook voor goede verlichting in de veranda. Denk hierbij aan verlichting bij de ingang, trap en in elke hoek van de veranda. Een goede tip hiervoor is om te kiezen voor een lichtstraat veranda. Hierbij creëert u een groot raam aan de bovenkant van de veranda. Er komt daarom veel natuurlijk licht naar binnen, waardoor er minder lampen nodig zijn. De maat kunt u zelf kiezen, dus het maakt niet uit of u een kleine of juiste een grote veranda heeft.

 

Tips om veilig te genieten van uw veranda

 

#3. Zonwering

In de zomer kan het in een veranda er warm worden. Overweeg daarom om goede zonwering te installeren, zodat de veranda lekker koel kan blijven met de warmere dagen op komst. Tip: zorg ervoor dat de zonwering stevig is, zodat het niet kan omvallen. 

 

Tips om veilig te genieten van uw veranda

 

#4. Goede ventilatie

Doordat het zo warm kan worden is goede ventilatie ook van belang. Zet er een ventilator neer en plaats een schaduwdoek voor extra comfort. U zal merken dat het binnen enkele minuten koeler wordt, doordat het doek de zon ook tegenhoudt.

 

#5. Goede stoelen

Net als in de woonkamer is het in de veranda ook belangrijk voor de veiligheid om te kiezen voor goede stoelen. Maak het uzelf ook comfortabel en kies een fijne stoel met ondersteuning. Plaats de stoel ook op een vlakke grond, zodat het niet gaat wiebelen en zorg daarnaast dat u gemakkelijk in en uit de stoel kan komen.

 

#6. Noodtelefoon

Waarschijnlijk zijn deze tips voldoende om veilig te kunnen genieten in uw veranda. Het is alsnog erg fijn om altijd en overal een noodtelefoon beschikbaar te hebben voor het geval dat er wel iets gebeurt. Zorg er daarom voor dat er een telefoon ligt op de tafel of een andere plek waar de telefoon binnen handbereik is. 

 

Hopelijk kunt u met deze tips veilig genieten van het lekkere weer in uw veranda.

 

In samenwerking met: vlakkelichtkoepel.nl

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Tips om veilig te genieten van uw veranda