Last van bedwantsen, wat kan u het beste doen?

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 3 maart 2023
Jan-Peter Boer

Bedwantsen zijn een van de meest vervelende ongedierte die in uw huis kunt krijgen. Deze kleine beestjes zijn moeilijk te zien, maar ze veroorzaken veel overlast. Niet alleen zijn de beten jeukerig en pijnlijk, maar bedwantsen kunnen ook ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige stappen die u kunt volgen om ervoor te zorgen dat u geen last meer hebt van bedwantsen. U wilt natuurlijk niet leven met dit ongedierte in je woning, dus lees vooral verder om erachter te komen wat u kunt doen om bedwantsen te bestrijden

 

Wat zijn bedwantsen

 

Bedwantsen zijn kleine, lichtbruine beestjes met een plat en ovaal lichaam. De meest voorkomende beestjes die u in uw bed tegen zult komen zijn huisstofmijten, bedwantsen en vlooien.  Bedwantsen zijn kleine vervelende insecten. Ze worden ook wel ‘bedluizen’ of ‘bed bugs’ genoemd. 

Vaak noemt men de bedwants ook wel bedluis, bed mijt of wandluis. Bedwantsen zijn parasieten en dat betekent dat ze een gastheer nodig hebben om te overleven. Hoe de wantsen dit doen? Ze zuigen bloed van mensen of dieren om zich te voeden. Dat doen ze vooral ‘s nachts. 

 

Controleer goed de naden van uw matras, kussens, de achterkant van het hoofdbord en het beddengoed om de levende beestjes op te sporen. Ze voeden zich met bloed van mensen of dieren en liggen dan ook graag te wachten, Als u last heeft van bedwantsen is het dus van groot belang dat u deze probeert te bestrijden, want u wil natuurlijk niet uw bed delen met deze parasieten. 

 

Stappenplan om bedwantsen te bestrijden

 

Als u last heeft van bedwantsen, is het belangrijk dat u een goed stappenplan maakt om ze te bestrijden. Hieronder staan enkele stappen die u kunt volgen om de bedwantsen in uw huis te verwijderen:

 

  • Zorg ervoor dat al uw beddengoed, kleding en andere spullen worden gewassen op minimaal 60 graden Celsius.
  • Maak uw huis schoon met tea tree olie. Meng 500 ml water met 18 druppels olie en spuit dit mengsel door uw huis.
  • Gebruik toverhazelaar om uw huid te verzachten als u bedwantsen beten hebt.
  • Controleer uw huis regelmatig op bedwantsen en volg deze stappen opnieuw als u ze nog steeds aantreft. 

 

Het is belangrijk om te onthouden dat het verwijderen van bedwantsen een tijdrovend proces is en u misschien ook professionele hulp nodig hebt om het probleem op te lossen. Maar met dit stappenplan maakt u een goed begin in de strijd tegen bedwantsen. 

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Last van bedwantsen, wat kan u het beste doen?