fbpx

Alles over huishoudboekje apps! Veilig en makkelijk

Onderwerp: Geldzaken
29 januari 2020
Sharon Kok

Inkomsten en uitgaven bijhouden in een huishoudboekje, het is de beste manier om ons uitgavenpatroon bij te houden. Vaak doen we het door geld op te nemen en daarmee te betalen, zodat we precies weten wat we uitgeven.

 

Maar steeds weer geld pinnen voor het overzicht, alles opschrijven en vervolgens het rekenwerk…. Wat een gedoe! Zeker nu steeds meer pinautomaten verdwijnen en contant geld alsmaar minder wordt gebruikt.

 

Ikzelf gebruik een gratis app waarmee ik digitaal mijn huishoudboekje bijhoud. In dit blog laat ik zien hoe ik simpel en snel mijn financiële overzicht houdt in dit digitale tijdperk. Misschien dat het ook voor u handig is!

Wat is een huishoudboekje app?

 

In een huishoudboekje app worden inkomsten en uitgaven bijgehouden. Dit zorgt voor een duidelijk overzicht van de geldstromen. In deze app kunt u alles invullen en rekent hij het voor u uit. Maar, als u een app heeft die is uitgegeven door uw bank gaat veel vaak al automatisch op basis van uw pingedrag.

Hoe werkt het?

 

De verschillende huishoudboekje apps werken natuurlijk niet allemaal precies hetzelfde. In principe is het zo dat u zelf de inkomsten en uitgaven toevoegt. U kunt die dan onder verschillende categorieën hangen. Op deze manier ziet u in één oogopslag hoeveel u bijvoorbeeld uitgeeft aan boodschappen, vaste lasten of aan uitjes. Bij sommige apps kunt u ook extra notities en foto’s toevoegen, zoals bonnetjes of een foto van de spullen die u gekocht heeft.

 

Er zijn ook apps die u direct kunt koppelen met uw bankrekeningen. De inkomsten en uitgaven worden daardoor automatisch in het overzicht van de app gezet. Dan hoeft u helemaal niets zelf in te vullen!

Is een huishoudboekje app wel veilig?

 

U wilt natuurlijk wel dat de app veilig is, want de gegevens in een huishoudboekje zijn privé. Download niet zomaar elke app. Kijk eerst op internet of u iets over de app kunt lezen bij bijvoorbeeld de Consumentenbond. Sommige apps kunt u beveiligen met een wachtwoord.

 

De apps van een bank zijn altijd beveiligd met een wachtwoord. Daarnaast hebben deze apps een erg goed veiligheidssysteem.

Aanraders

 

Dit zijn de huishoudboekje apps die wij aanraden op basis van gebruiksvriendelijkheid en veiligheid.

 

Buddy

Buddy is een hele overzichtelijke app waarmee u uw uitgaven gelijk in categorieën kunt zetten. Op deze manier ziet u precies wat bijvoorbeeld uw grootste kostenpost is. De app is gebruiksvriendelijk en ziet er mooi en duidelijk uit.

 

Buddy is een gratis app, maar helaas alleen beschikbaar voor iOS toestellen (Iphone en Ipad).

Huishoudboekje app

Enkele screenshots van de app Buddy.

 

Downloaden voor iOS.

 

Budgetbeheerder – Geld Tracker

Deze app is ook erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. U kunt zelf inkomsten- en uitgavencategorieën instellen. Daarnaast kunt u extra teksten en foto’s toevoegen als notities (denk hierbij bijvoorbeeld aan foto’s van bonnetjes). Belangrijk: de app is te beveiligen met een wachtwoord!

 

Budgetbeheerder is beschikbaar voor zowel iOS als Android toestellen. Dit is een gratis app, het nadeel daarvan is wel dat er advertenties in afgespeeld worden. Let op dat u daar niet per ongeluk op klikt!

 

digitaal huishoudboekje

Screenshot van Geld Tracker

Downloaden voor Android.
Downloaden voor iOS.

Eigen app van uw bank

Banken hebben tegenwoordig allemaal een app waarmee u digitaal uw geldzaken kunt regelen. Ook via deze apps worden er automatisch huishoudboekjes voor u bijgehouden en worden de uitgaven gecategoriseerd. Zelf heb ik de Rabobank app. Deze herkent zelf onder welke categorieën mijn uitgaven vallen. Klopt dit niet, dan kan ik dat zelf aanpassen en onthoudt de app het voor de volgende keer. Ideaal!

 

Zo zijn er bijvoorbeeld de apps Knab, ABN Amro Grip en Rabo Bankieren. Dit zijn gratis apps voor zowel iOS als Android toestellen.

Huishoudboekje app

Hier ziet u de app Grip van ABN AMRO.

 

Downloaden voor Android.
Downloaden voor iOS.

Tot slot

 

Wat vind u er van nu u ze zo ziet? Gaat u het uitproberen? Of gebruikt u al een handige huishouduitgaven-app? Laat het ons weten via onze Facebookpagina!

Bronnen

Consumentenbond
Financer
Wijzer in geldzaken (Rijksoverheid)

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen.