Een veilige woning creëren doe je zo

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 6 maart 2023
Jan-Peter Boer

De nachtmerrie van iedere huizenbezitter is niet zozeer om spullen te verliezen bij een inbraak maar vooral om te moeten leven met de gedachte dat iemand in je huis is geweest . Gelukkig is het voorkomen dat inbrekers binnen komen niet zo lastig en zodra je huis te moeilijk wordt voor hen, dan gaan ze opzoek naar een ander doelwit. Er zijn verschillende oplossingen om van je huis een veilig thuis te maken, zoals het beveiligen van je deuren en ramen door het installeren van een goede sloten en het goed verlichten van je woning. Maar naast het beveiligen tegen inbrekers is het beveiligen tegen brandgevaar ook van groot belang om een veilige woning te creëren. Lees verder om achter handige maatregelen te komen voor een veiliger huis!

 

Maatregelen om je woning te beschermen tegen inbraak

 

Het is belangrijk om je woning tegen inbraak en andere gevaren te beschermen. Er zijn een aantal maatregelen die je kan nemen om de kans op inbraak te verkleinen.

 

Ten eerste is het belangrijk om je ramen en deuren met goede sloten te beveiligen. Laat je informeren bij een slotenmaker over de beste opties. Hoe beter je sloten zijn, hoe moeilijker je het maakt voor de inbrekers. Door sterke sloten te installeren verklein je dus ook de kans dat inbrekers je woning als een doelwit zien.

 

Tip: Bezoek https://slotenprobleemkwijt.nl voor betrouwbare slotenmakers

 

Ten tweede kan het aanbrengen van buitenverlichting met bewegingssensors helpen om inbrekers af te schrikken. Door dus je woning goed te verlichten verklein je automatisch de kans op inbraak bij je woning. Goede verlichting rondom je huis is dus essentieel.

 

Ten slotte wordt ook aangeraden om deel te nemen aan de campagne “Maak het ze niet makkelijk”, die erop gericht is om mensen bewuster te maken van het risico op woninginbraak. Door deel te nemen aan deze campagne ontvang je informatie over maatregelen die je kan nemen om je huis beter te beveiligen. Ook krijg je advies over inbraakpreventie voor je woning.

 

Maatregelen tegen brandgevaar

 

Er zijn een aantal maatregelen die je kan nemen om brandgevaar te verminderen. Ten eerste is het belangrijk om je huis te voorzien van goede brandmelders en rook- en koolmonoxidemelders. Let er bovendien op dat de melders jaarlijks worden gecontroleerd en vervangen als dat nodig is.

 

Ten tweede is het aan te raden om een brandblusser aan te schaffen en deze op te hangen in een centrale locatie. Daarnaast is het ook belangrijk om elektrische apparaten regelmatig te controleren op schade of defecten.

 

Ook moet je ervoor zorgen dat je gebruik maakt van goedgekeurde stekkers en stopcontacten en dat je geen stroomkabels of verlengkabels voor langere perioden achter elkaar actief gebruikt. Tot slot is het ook aan te raden om brandbare stoffen op een veilige plek op te bergen zodat ze niet in contact komen met verwarming of open vuur bijvoorbeeld.

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Een veilige woning creëren doe je zo