De zoektocht naar liefde en avontuur: zo doen moderne senioren dat

Onderwerp: Liefde, Nieuws, Vrije tijd
Laatst geupdate: 18 december 2020
Carmen van Andel

Het verlangen naar liefde, intimiteit en seks is niet iets dat is voorbehouden aan de jongere generatie. Het gebruik van online datingsites ook niet. Dat bewijzen 5 singles in de Volkskrant

 

Een van de senioren die gevolgd wordt door de Volkskrant is Valerie (81). Ze werd tien jaar geleden weduwe. Ze vond een nieuwe liefde, maar die relatie strandde na 3 jaar. Sindsdien is ze single en maakt ze gebruik van online dating sites.

 

Het draait vooral om uitstraling, zegt Valerie. ‘Vroeger dacht ik: nóóit een kale man. Dat vond ik zo erg. Maar toen zag ik iemand en die was zó open en aardig. Niet zo’n bekrompen schrikvogel, maar stads. Wat denk je: volkomen kaal. Toch heb ik met hem afgesproken. Hoe is het mogelijk, hè?’

ouderen daten seks

Jongere man

Valerie had via online daten ook contact met een man van 63. ‘Hij bleef maar mailen. Ik zei: ‘Jongen, doe niet zo idioot, wat moet je nou met een vrouw van zeventien jaar ouder.’ Maar hij bleef aan de gang, dat vond ik toch wel lief. Hij wilde ervaring met een ‘rijpere’ vrouw – hij ontwijkt het woord ‘oudere’ heel mooi,’ zegt ze tegen de Volkskrant.

 

Af en toe komt die man nog langs, maar een relatie ziet ze niet zitten. Sowieso niet. Veel ouderen die daten geven aan een latrelatie te willen. Samenwonen vergt te veel aanpassingen. Dat zegt ook Riet (75), een van de andere senioren die gevolgd worden.

 

Meerdere partners

Riet heeft een latrelatie met Pierre (81). Ze kennen elkaar via datingsite Paiq. Omdat ze behoefte had aan iemand om mee te knuffelen sloot ze zich bij die site aan. De eerste paar jaar had ze eigenlijk alleen saaie dates. Tot ze Pierre ontmoette. Dat hij naast haar nog omgang heeft met tenminste twee andere vrouwen vindt ze geen probleem.

 

‘Ik wil iemand niet zo claimen, dat lijkt me niet fijn.’

 

Valerie heeft nog niet zoveel geluk gehad. Onlangs heeft ze wel meegedaan aan het tv-programma First Dates van de NPO. Helaas liep het op niets uit, maar Valerie hoopt dat iemand de aflevering ziet en haar aanschrijft. ‘Dat is nog mijn enige kans.

De zoektocht naar liefde en avontuur: zo doen moderne senioren dat

Ook op zoek?

 

Bent u ook op zoek naar iemand om mee te knuffelen, of misschien zelfs een (nieuwe) liefde, maar vindt u online daten niet zo veilig? Lees dan eens onze tips om online daten veilig aan te pakken.

 

Een andere manier is het plaatsen van een contactadvertentie. Dat deed Jan (83) en zo ontmoette hij de vrouw die hem de zin in het leven weer teruggaf. Lees zijn verhaal hier.

 

Het hele artikel en de video’s kunt u bekijken op de site van de Volkskrant.

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u nu gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen. De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

De zoektocht naar liefde en avontuur: zo doen moderne senioren dat