WK walking football, doet u mee?

Onderwerp: Activiteiten, Gezelligheid
20 april 2018
Langer thuis in huis

cZij zoeken nog 5 spelers die graag mee willen doen. Maakt u straks uw debuut in Oranje?

Wat is walking football?

 

Maar wat is walking football eigenlijk? De naam zegt het al: lopend voetballen. Dat voetbal niet snel hoeft te gaan om leuk te zijn, wordt door deze nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers wel bewezen. Walking football houdt in dat er tijdens een partij niet gerend mag worden er moet dus altijd één voet aan de grond blijven, er mogen geen slidings gemaakt worden én er is geen keeper aanwezig. Het spel wordt op een half veld 6 tegen 6 gespeeld. Bij walking football is er geen buitenspel. Deze spelregels zijn bedoeld om de fysieke belasting zo laag mogelijk te houden. Maar is het dan nog wel echt voetbal? Jazeker, de spelregels blijven buiten deze uitzonderingen om hetzelfde als bij regulier voetbal. Bij deze spelvorm staan spelplezier en plezier maken met elkaar voorop. Dit is belangrijk voor de mentale en fysieke fitheid van de 60-plusser. De praktijk heeft het al bewezen: deelnemers voelen zich fitter en hebben meer sociale contacten.

 

Eenzaamheid onder senioren is namelijk een groot probleem. Ruim 900.000 65-plussers in Nederland voelen zich eenzaam. Als zij gestopt zijn met werken wordt de sociale contactenkring aanzienlijk minder. De overheid initieert om die reden een tal van activiteiten die er op zijn gericht om senioren in beweging te krijgen. Walking football is één van die activiteiten. Door in teamverband te voetballen wordt de sociale betrokkenheid en gezondheid verbeterd.

Meedoen?

 

Het WK walking football vindt plaats op 12 mei in Bristol, Engeland. De 5 geselecteerde OldStars spelen zij aan zij met ex-internationals Sjaak Swart, Dick Schoenaker, Wim Rijsbergen en Kees Kist. Het Nationaal Ouderenfonds is opzoek naar 5 mannen van 65 jaar of ouder die graag in het Nederlandse OldStars-team. Je hoeft geen deelnemer te zijn van OldStars om kans te maken op een plek in het team.

 

Voor het WK walking football zijn er officiële regels opgesteld. Er mogen alleen mannen van 65 jaar of ouder meedoen. In Nederland kunnen ook vrouwen meedoen aan OldStars en is de minimale leeftijdsgrens 60 jaar. Helaas zijn deze regels voor het WK niet geldig en worden er daar andere regels gehanteerd.

 

De aanmelding moet voor 24 april bij het Ouderfonds binnen zijn. Op 30 april is er een selectiedag die plaatsvindt in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Aan het einde van deze dag hoort u of u mee mag naar het WK walking football. Aan een deelname zijn geen kosten verbonden. Het inschrijven, de selectiedag en deelname (inclusief vlucht en hotel) zijn dus volledig gratis! De deelname van het Nationaal Ouderenfonds aan het WK walking football wordt mede mogelijk gemaakt door Kappé.

 

 

Heeft u interesse gekregen om mee te doen aan het WK walking football? Meld u dan vóór 24 april 2018 aan via www.ouderenfonds.nl/wk en wie weet maakt u straks uw debuut in Oranje!

Meer van dit soort handige informatie ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven over alles rondom langer thuis wonen. Bijv. advies over het kiezen van een comfortabel seniorenbed.