fbpx

WAT KOST HET OM LANGER THUIS TE WONEN?

In veel gevallen is toekomstbestendig maken van het huis waar u nu woont goedkoper dan verhuizen. Door de check te doen, krijgt u een goede indicatie van de hulpmiddelen en aanpassingen waarmee u uw huis klaarmaakt voor de toekomst. Én van de kosten.

WAT KOST HET OM LANGER
THUIS TE WONEN?

De kosten van het toekomstbestendig maken van uw woning zijn afhankelijk van welke aanpassingen nodig zijn. Deze kunnen variëren van het plaatsen van enkele steunen en aangepaste keukenkastjes tot een complete traplift. Als u wilt weten aan welke bedragen u moet denken, doe dan de langer thuis in huis-check en ontvang een persoonlijk overzicht met de kosten waar u aan moet denken. 

Vergoeding langer thuis wonen?
De kosten voor het aanpassen van uw huis kunnen snel oplopen. Neem daarom altijd contact op met uw gemeente, om te kijken of er binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) mogelijkheden zijn. De gemeente voert een ‘keukentafelgesprek’ met u, waarin wordt gekeken naar wat u nog zelf kan en wat niet. Aan de hand van de uitkomst van het keukentafelgesprek wordt een actieplan gemaakt. Hierin staat wat de gemeente voor u kan doen en welke woningaanpassingen en/of hulpmiddelen daarbij nodig zijn. Op grond van wat in het keukentafelgesprek naar voren is gekomen kan verder onderzoek nodig zijn. Na medisch of ergonomisch onderzoek kan blijken dat uw woning niet geschikt is voor aanpassingen en wordt u misschien wel een verhuisvergoeding aangeboden. Als u graag langer thuis wilt blijven wonen is dat natuurlijk meestal niet wat u wilt horen.

Krijgt u wel hulp aangeboden, dan betaalt u een maandelijkse bijdrage. Deze is sinds 2019 voor iedereen gelijk en niet meer inkomensafhankelijk. Toch is het vaak interessant om de aanpassingen zelf te financieren. Zo krijgt u precies wat u thuis wilt en betaalt u geen maandelijks bedrag aan uw gemeente. Bovendien zijn er allerlei financieringsmogelijkheden voor ouderen.

Maak voor uzelf in ieder geval een overzicht van welke aanpassingen er nodig zijn om zowel nu als in de toekomst veilig en prettig thuis te wonen. Uw gemeente of een andere deskundige helpt u hier graag bij. Per hulpmiddel en woningaanpassing is een goede inschatting van de kosten te maken. Benieuwd welke woningaanpassingen voor u interessant zijn en welke kosten u kunt verwachten? Vul gratis de langer thuis in huis-checklist in en u krijgt direct een persoonlijk plan in uw mail.

Hulp nodig? 085 – 0471 888

compleet & praktisch

MET WELKE AANPASSINGEN KUNT U LANGER GENIETEN THUIS?

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Meld u aan voor
 onze nieuwsbrief


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close-link