WAAROM LANGER THUIS WONEN?

Langer thuis blijven wonen is de wens van heel veel ouderen. Zelfstandig blijven, ook als we ouder worden of moeten leven met een beperking. Ook de overheid stimuleert het langer thuis blijven wonen. En dat moet ook wel, want anders wordt de zorg in Nederland in de toekomst onbetaalbaar. We worden met zijn allen namelijk steeds ouder, terwijl de totale groep ouderen ook steeds groter wordt. Verpleeg- en verzorgingshuizen zoals we die nu nog kennen, zijn over een aantal jaren verleden tijd. Voor mensen met een zware zorgbehoefte blijft wel altijd plek in een instelling.

De zorg wordt al enkele jaren anders georganiseerd dan vroeger. Tegenwoordig ligt steeds meer de  nadruk op wat mensen zelf willen en in hun eigen omgeving nog kunnen. De gemeente speelt hierin een belangrijke rol. Daarnaast wordt van mensen verwacht meer te zorgen voor elkaar en spelen mantelzorgers een belangrijke rol, zoals familie, vrienden, buren en wijkverpleegkundigen.

Ook dankzij technologische innovaties wordt langer thuis blijven wonen mogelijk voor steeds meer mensen. Maar waarom willen mensen graag langer thuis blijven wonen? Mensen zijn thuis in hun vertrouwde omgeving gelukkiger en behouden in grote mate hun zelfstandigheid, ook al is zorg soms nodig. Sociale contacten zijn beter te onderhouden in het eigen huis en u houdt zelf de regie over het eigen huis en de eventuele aanpassingen daarin. Ook financieel betekent langer thuis wonen veelal dat eventueel aanwezig eigen vermogen later vererfd kan worden en niet ‘opgegeten’  hoeft te worden.

Hulp nodig? 0341 – 76 80 71

compleet & praktisch

MET WELKE AANPASSINGEN KUNT U LANGER GENIETEN THUIS?

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Meld u aan voor
 onze nieuwsbrief


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close-link