Verveelt u zich? Met deze online escape rooms gegarandeerd niet meer!

Onderwerp: Activiteiten, Sociaal, Vermaak
17 november 2020
Sharon Kok

Veilig vanuit uw eigen huis een spel spelen? Een themaspel boordevol puzzels en hersenkrakers en ontsnappen als einddoel? Dat kan met een online escaperoom!

 

In dit artikel vertel ik u wat deze belevenis precies is, waar u gratis online escaperooms kunt spelen én geef ik u nog wat extra tips.  

Wat is een online escaperoom?

 

Een online escaperoom is de virtuele versie van een echte escaperoom. Dit is een kamer waarin allerlei puzzels, sloten en hersenkrakers zijn. Door deze op te lossen kom je stapje voor stapje bij de uitgang. Een escaperoom is een hele belevenis met een spannend verhaal, waarbij alles in dat thema gemaakt is. Het doel is om binnen een uur te ontsnappen uit de kamer. Bij een online escaperoom doet u dit dus virtueel, op de computer of de tablet.

 

Elke escaperoom heeft een eigen verhaal en puzzels en is daarom elke keer weer een unieke speelervaring. Ze werken ook niet allemaal hetzelfde. Voor sommige heb je een speciale app nodig, bij anderen communiceer je via Whatsapp. Er zijn escaperooms waarbij je het binnen 1 uur moet halen, en bij sommige heb je wel 10 uur speelplezier en kan je op elk gewenst moment verder spelen.

 

Voordelen online escaperoom

  • Veelal gratis
  • U hoeft er niet voor de deur uit
  • Zorgt voor een goed humeur
  • Mogelijkheid om samen een spel te spelen
  • Goed voor uw geheugen
  • Vaardigheden ontwikkelen (samenwerken, tijdbeheer, rekenen etc.)

Het spelen van een escape room is harstikke gezond!

 

Dit komt omdat uw hersenen dopamine aanmaken wanneer u puzzels aan het oplossen bent. Dopamine is een stofje dat uw hersenen vrijgeven tijdens succesdoorbraken, om zo positieve acties aan te moedigen. Heeft u bijvoorbeeld een code gekraakt of het laatste puzzelstukje gevonden? Dan krijg u een enorm gevoel van voldoening en komt er dopamine vrij. En dopamine zorgt dan weer voor een positieve stemming, een scherpe concentratie, een sterk geheugen en goede sociale vaardigheden. Het geef je nog meer focus en motiveert je om steeds moeilijkere uitdagingen aan te gaan.

Samen of alleen spelen?

 

U kunt de escaperoom natuurlijk in uw eentje spelen. Uw eigen gang kunnen gaan, zelfstandig de puzzels oplossen en helemaal opgaan in het verhaal. Maar u kunt het ook samen met een groepje spelen door ondertussen te videobellen, ook gezellig!

Waar speel je gratis een online escaperoom?

 

Omdat we i.v.m. Corona nu niet naar een echte escaperoom kunnen, zijn er steeds meer organisaties die een online escaperoom aanbieden. Hieronder licht ik onze 4 favorieten toe.

De Verloren Herinnering

Het begint allemaal met een prachtige oude kist die u heeft gevonden op de zolder van uw nieuwe huis. De kist zit vol met herinneringen. Maar van wie zijn die herinneringen?

 

Het verhaal grijpt terug op de Tweede Wereldoorlog, ter ere van onze 75 jaar vrijheid. Het spel is goed voor wel 3 tot 10 uur speelplezier! Lekker veel gevarieerde puzzels zonder tijdsdruk en u kunt op ieder gewenst moment verder gaan met de escaperoom.

 

>> Speel De Verloren Herinnering hier

Het startscherm van De Verloren Herinnering

Oceaan013

U gaat een bank overvallen! Maar daar zijn natuurlijk goede voorbereidingen voor nodig. De komende 2 tot 4 uur duikt u in het voorbereiden van een grootse bankoverval. Neem pen en papier bij de hand en klik als u er écht niet uitkomt op de hints. Er is geen timer, dus u kunt er zo lang over doen als u wilt. 

 

>> Speel Oceaan013 hier

Het startscherm van Oceaan 013

Camping Hogenood

Deze online escaperoom bestaat uit 2 delen. Het 1e deel is volledig gratis te spelen, voor het 2e deel vragen zij een kleine bijdrage. Camping Hogenood is de allerleukste online camping, met een visvijver, restaurant, speeltuintjes en nog veel meer. Er is echter nog maar 1 plekje over om te reserveren, weet u dit plekje te bemachtigen?

 

>> Speel Camping Hogenood

Het startscherm van Camping Hogenood

Oriënt Express  (alleen samen te spelen)

Deze escaperoom moet u met meerdere spelers spelen (keuze uit 2 tot 6 spelers). Vul iedereen zijn e-mailadres in, zet een timer aan en start de puzzel! Iedereen heeft verschillende informatie ontvangen, dus het is belangrijk om goed te overleggen en samen te werken.

 

>> Speel Oriënt Express hier

Het startscherm van de Oriënt Express escape room

Extra tips!

 

Oké ik zal u nog een handje helpen; dit zijn mijn 3 beste tips voor het spelen van een online escaperoom.

 

  • Goede internetverbinding

Het is belangrijk dat uw internetverbinding sterk en snel is, evenals uw computer of IPad. U hoeft echt niet het nieuwste van het nieuwste apparatuur te hebben, maar het moet wel goed werken. Anders kunt u de escaperoom niet goed spelen i.v.m. het laden van video’s etc.  

 

U heeft een internetsnelheid van ongeveer 15 Mbps nodig. U kunt uw internetsnelheid hier testen.

 

  • Hint alstublieft

Bij de meeste escaperooms heeft u de mogelijkheid om hints aan te vragen of te bekijken. Vergeet dat niet! Het is natuurlijk zonde om al te snel van de hulp gebruik te maken, maar voorkom dat u veel te lang blijft hangen op een onderdeel.

 

  • Een avondje ‘uit’

Maak van het spelen van de escaperoom een echt avondje ‘uit’. Maak er de tijd voor, steek wat kaarsjes aan en natuurlijk niet te vergeten; een lekker hapje en drankje bij de hand.

Tot slot

Ik heb nu gelijk zin om een escape room te gaan spelen! Op een regenachtige herfstavond, lekker binnen onder een kleedje en ondertussen het spannende verhaal van de escape room beleven. Welke gaat u spelen?

 

Kent u nog meer leuke online escape rooms? Of heeft u nog andere tips? Deel het met ons en onze lezers via onze Facebookpagina!  

Wilt u meer van dit soort handige tips ontvangen?

 

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!