Wat zijn de verschillen tussen de streamingsdiensten Netflix, Videoland, NLZIET en Disney+?

Onderwerp: Vermaak, Woonkamer
Laatst geupdate: 22 november 2021
Langer thuis in huis

Steeds meer mensen in Nederland kijken vooral naar programma’s en films die door streamingsdiensten als Netflix, Videoland, Disney+ en NLZIET worden aangeboden en steeds minder naar reguliere televisiezenders. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen die streamingsdiensten? En maken ze een abonnement voor internet én tv echt overbodig?

 

Netflix

 

Netflix is al tijden zeer populair. Het biedt een enorme verscheidenheid aan series, films en documentaires. Ook is er cabaret en stand-up comedy op te vinden. Netflix produceert zelf ook films en series die enkel via hun dienst te zien zijn. Daarnaast staan er veel films en series op die al eens uitgezonden zijn. Daar zitten ook wat oudere films en series bij. Het grootste deel van het aanbod wel relatief nieuw is. Er is een Nederlandstalig aanbod, en ook films en series uit andere niet-Engelssprekende landen. Veel te ontdekken dus!

 

Videoland

 

Videoland is een product van RTL. Daarom vindt u op Videoland vele programma’s die uitgezonden zijn of worden op RTL. Het voordeel is dat u deze programma’s kunt bekijken wanneer u dat wilt en niet wanneer ze op tv ingeroosterd zijn. Soms kunt u zelfs afleveringen eerder zien dan ze uitgezonden zijn. Aanvullend op het ruime Nederlandstalige aanbod, biedt Videoland ook buitenlandse films en series aan. Houdt u van documentaires over Nederlandse onderwerpen of wat lichtere internationale onderwerpen? Dan is Videoland ook een goede keuze.

Wat zijn de verschillen tussen de streamingsdiensten Netflix, Videoland, NLZIET en Disney+?
Op Disney+ staan alle Disneyfilms voor kinderen!

Disney+

 

Het aanbod van Disney+ is behoorlijk specifiek. U heeft hier toegang tot de films, series en programma’s van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Daardoor is er weinig overlap met het Nederlandse televisieaanbod en kan Disney+ echt als een aanvulling voor de liefhebbers gezien worden. Heel leuk voor de kleinkinderen!

 

NLZIET

 

Wilt u het aanbod van alle Nederlandse televisiezenders op uw gemak kunnen terugkijken wanneer u dat wilt, dan kunt u een abonnement nemen op NLZIET. Hier kunt u alle programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL Nederland en Talpa TV terugkijken. Ook kunt u via NLZIET live naar de aangesloten zenders kijken. Dat geldt ook voor regionale zenders. U kunt overal in de Europese Unie van de diensten gebruikmaken. Ideaal voor wanneer we weer op vakantie kunnen gaan.

 

Wel of geen televisieabonnement?

 

Dan blijft de vraag of een abonnement voor reguliere televisie nog wel nuttig is met al deze andere opties voor televisiekijken. Dat hangt af van wat u momenteel kijkt van het huidige traditionele televisieaanbod. Met een abonnement op NLZIET is een televisieabonnement niet echt noodzakelijk meer, omdat u via die dienst ook live naar televisie kan kijken. Zo kunt u bijvoorbeeld voetbalwedstrijden live blijven zien. Nieuwsuitzendingen kunnen ook live bekeken worden via de NOS app. Veel programma’s van de NPO zijn vanaf een half uur tot een uur na uitzenden gratis terug te kijken via NPO Start.

 

Vooral uw behoefte om programma’s live te zien of om programma’s van de commerciële omroepen te kunnen terugkijken bepalen of u uw een televisieabonnement zou kunnen opzeggen of liever niet. Wat denkt u? 

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Wat zijn de verschillen tussen de streamingsdiensten Netflix, Videoland, NLZIET en Disney+?