Veilig samen eten via videobellen!

Onderwerp: In contact blijven, Activiteiten, Vrije tijd
Laatst geupdate: 18 december 2020
Carmen van Andel

Eet Mee is het platform van mensen die graag anderen ontmoeten via gezellige etentjes thuis en zij organiseert nu video-etentjes. Een makkelijke manier om weer eens nieuwe mensen te ontmoeten. Op een veilige manier!

Nieuwe mensen ontmoeten is dit najaar nog lastig

Evenementen gaan voorlopig nog niet door. De gesprekjes bij het koffieautomaat zitten er voor thuiswerkers nog steeds niet in. De sportschool is nog dicht. Het blijft de komende tijd lastig om spontaan nieuwe mensen te ontmoeten. Het kan een eenzame tijd zijn, zeker nu het steeds weer wat vroeger donker wordt en de dagen natter en kouder zullen zijn.  

 

Samen eten op afstand biedt uitkomst

De video-etentjes van Eet Mee maken het mogelijk om weer eens nieuwe mensen te ontmoeten en gezellig samen te eten. Van studenten tot ouderen, van expats tot vluchtelingen, de etentjes trekken een verrassende mix van mensen aan. 

 

Hoe werken de video-etentjes?

Aanmelden voor een video-etentje kan via www.eetmee.nl. Het enige dat u nodig hebt is een mobiel, tablet of laptop en een Wifi-verbinding. Op basis van uw profiel maakt Eet Mee een match op maat. U krijgt vanzelf een uitnodiging voor een etentje. 

 

Hieronder ziet u hoe het gaat:

Boukje at al verschillende keren online mee:
“Normaal gesproken heb ik genoeg te doen. Ik sport twee keer per week, ga regelmatig met vrienden uit eten. Nu zit ik wat meer thuis. Via video-etentjes kan ik toch gezellig samen eten.” 

Wilt u van het etentje een uitje maken? 

Neem de tijd om lekker te koken, zoek bijvoorbeeld een bijzonder recept uit. Dek de tafel gezellig zoals u dat zou doen als u vrienden te eten krijgt. Trek iets feestelijks aan. Of pluk wat bloemen en zet die op tafel. Maar: doe vooral wat bij u past. 

 

Ingewikkeld?

Zou u wel mee willen doen maar lijkt het videobellen u zo ingewikkeld? Neem contact met ons op, we helpen u graag met een test.   

 

Eet Mee brengt al ruim 10 jaar mensen via de keukentafel met elkaar in contact. 

Eet Mee is een landelijk platform van mensen die graag anderen ontmoeten, die houden van een goed gesprek en van lekker eten. ‘Mensen samenbrengen door thuis-etentjes.’ Met die gedachte is Stichting Eet Mee in de regio Utrecht opgericht. Zo ontstonden er al meer dan 10.000 matches. Na dit succes krijgt het platform nu landelijk vervolg. 

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u nu gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen. De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Veilig samen eten via videobellen!