Rode Kruis: door hitte kunnen medicijnen anders werken

Onderwerp: Gezondheid, Nieuws, Vitaal
Laatst geupdate: 19 december 2022
Carmen van Andel

Wist u dat hoge temperaturen de werking van uw medicatie kunnen beïnvloeden? De werking kan sterker worden, maar ook afnemen. Het Rode Kruis waarschuwt dat veel senioren zich daar niet van bewust zijn. Raadpleeg dus goed uw bijsluiters.

 

Het Rode Kruis geeft aan dat het vooral om medicijnen gaat die worden gebruikt bij hart- en vaatziektes, luchtwegaandoeningen. psychiatrische ziektes en diabetes.

 

Volgens het onderzoek neemt slechts 5 procent van de ondervraagde ouderen bij hitte maatregelen, zoals het raadplegen van de bijsluiter of langsgaan bij de huisarts of apotheek.

 

Het Rode Kruis adviseert alert te zijn op het effect van hitte op medicatie en in ieder geval de bijsluiter te controleren. “Het is belangrijk dat medicijngebruikers bij twijfel contact opnemen met hun huisarts. De huisarts kan aanraden om het medicijngebruik al dan niet aan te passen gedurende de warmere dagen”, zegt Marcel Olde Rikkert, hoogleraar geriatrie aan het Radboudumc tegen het RTL Nieuws.

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Rode Kruis: door hitte kunnen medicijnen anders werken