Veel Liefs: Oranje Fonds kaartenactie voor eenzame ouderen

Onderwerp: Eenzaamheid, Nieuws, Vrije tijd
Laatst geupdate: 12 december 2022
Carmen van Andel

In Nederland voelen miljoenen mensen zich eenzaam. Onder die mensen zitten veel ouderen. Het Oranje Fonds vindt dat niemand er alleen voor mag staan en begon een kaartenactie. Ze riepen op om zoveel mogelijk lieve kaartjes te sturen naar vier eenzame ouderen.

 

 

Wim kreeg meer dan 2000 kaartjes!

 

Voelt u zich eenzaam?

 

U bent helaas niet de enige. Er zijn zoals gezegd veel te veel ouderen die zich eenzaam voelen. Gelukkig zijn er naast het Oranje Fonds een hele hoop andere organisaties die eenzaamheid bestrijden. Bovendien zijn er een aantal dingen die u zelf kunt ondernemen.

 

“Hoe ouder je wordt, hoe minder mensen contact met je opnemen lijkt het,” zei Engelsman Derek Taylor (92) in een interview met de BBC. Na het overlijden van zijn vrouw en zus werd hij overspoeld door eenzaamheid. Maar hij besloot actie te ondernemen en met succes. De dingen die hem hielpen heeft hij op een rijtje gezet. “Ik dacht, wat kan ik doen om me niet meer eenzaam te voelen? […] Dit zijn eenvoudigweg de dingen die ik heb gedaan om mezelf actief en betrokken te houden. Ik dacht dat ze misschien handig waren voor andere oudere mensen die alleen wonen.” Dit kunt u doen als u zich eenzaam voelt.

 

[vc_single_image image=”2834″ img_size=”medium” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://langerthuisinhuis.nl/eenzaamheid-bij-ouderen/”]

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Veel Liefs: Oranje Fonds kaartenactie voor eenzame ouderen