Oplossing voor een vervelende kwestie

Onderwerp: Hulpmiddelen
Laatst geupdate: 13 oktober 2022
Jan-Peter Boer

Naar mate we ouder worden kunnen we ook te maken krijgen met fysieke beperkingen. Een daarvan kan zijn dat het steeds moeilijker wordt om de urine op te houden. Een onderwerp waar we misschien liever niet over praten, maar waar wel veel mensen mee te maken krijgen. Gelukkig is er een gepaste oplossing waardoor u ervan verzekerd bent dat niemand hoeft te merken dat u last heeft van dit ongemak. TENA is een van de bekendste producenten van incontinentiematerialen en dat is niet voor niks. De producten zijn van hoge kwaliteit en worden door veel gebruikers aangeraden. Daar is zeker een logische verklaring voor. In deze blog leest u meer over het ontstaan van incontinentie en de producten van Tena die u kunnen helpen bij dit probleem. 

 

Hoe ontstaat incontinentie?

 

Incontinentie is het ongewenst urineverlies. Dit houdt in dat u urine verliest op momenten dat het niet zo moeten bijvoorbeeld wanneer u hard lacht of moet niezen. De mate van het verlies verschilt per persoon en er zijn ook nog verschillende vormen van incontinentie. De eerste vorm is stressincontinentie, wat ontstaat bij het aanspannen van uw buik bijvoorbeeld tijdens het lachen of niezen. Vaak gaat het bij deze vorm om kleine hoeveelheden urine. Deze vorm van incontinentie ontstaat door het verzwakken van de bekkenbodem en is dan ook een veelvoorkomende variant bij vrouwen. Dan is er ook nog aandrangincontinentie bij deze vorm verlies u ongewenst urine onmiddellijk na de aandrang. Ook kan het zijn dat u veel vaker naar het toilet moet ook in de nacht. Tot slot de vorm die het meest bij mannen voorkomt post mictie nadruppelen. Deze vorm komt vaak gelijk na het urineren voor waarbij de overgebleven urine druppelt uit de urinebuis. Zoals u leest hoort het helaas bij het ouder worden, komt het vaak voor en heeft u dus geen reden voor schaamte. 

 

Welke oplossingen zijn er?

 

Incontinentie hulpmiddelen zijn voor zowel mannen als vrouwen verkrijgbaar bij Tena. Het betreft verschillende vormen en maten van inlegkruisjes die kunnen worden gedragen in het ondergoed. De producten verschillen van dikte naar de mate van urineverlies. Verliest u veel urine? Dan is het beter om voor een dikkere beschermingslaag te gaan. Heeft u alleen maar last van nadruppelen? Dan kan een dun inlegkruisje al veel hulp bieden. Voor vrouwen zijn er ook speciale Tena lady inlegkruisjes die passen in een kleiner broekje. Het is vooral belangrijk dat u de juiste maat kiest zodat het inlegkruisje niet gaat irriteren. Daarnaast zult u voor uzelf moeten inschatten wat de mate van het urineverlies is zodat u het product met het juiste absorberingsvermogen kiest. Het allerbelangrijkste is dat u het tijdig verschoont zodat het hygiënisch blijft en u zich er comfortabel in voelt. 

 

Kortom, incontinentie is een veelvoorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen en dus geen reden tot schaamte. Kies de juiste producten en u hoeft niet meer bang te zijn voor urineverlies tijdens het lachen of niezen. 

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Oplossing voor een vervelende kwestie