Doe mee met de online bingo! (tijdens de Week tegen Eenzaamheid)

Onderwerp: Vermaak
Laatst geupdate: 26 september 2022
Jan-Peter Boer

Van 29 september t/m 6 oktober wordt de Week tegen Eenzaamheid georganiseerd. Helaas is eenzaamheid een groeiend probleem, zeker onder senioren. Meer dan de helft van de 75-plussers voelt zich eenzaam. De sociale cohesie die er vroeger was, is door de individualisering van de samenleving minder terug te vinden. We kennen vaak onze buren al niet meer, ook doordat mensen steeds vaker verhuizen.

 

Daarom steunen wij de Week van de Eenzaamheid van harte. Het leek ons leuk om zelf ook een initiatief te starten om onze lezers ook onderling te verbinden en zo een kleine bijdrage te kunnen leveren tegen eenzaamheid.

 

Op vrijdagmiddag 30 september om 16:00u organiseren we een online bingo met onze lezers op het senioren spelletjes platform SooS. U heeft hen wellicht al eens voorbij zien komen op onze website of in onze nieuwsbrieven.

 

Hoe doet u mee:

 

  1. U maakt een account aan op soos.nl (dit is gratis en kan hier – u ontvangt gratis 100 SooS munten) of log in als u al een account heeft.
    U kunt dit het beste gelijk nu even doen, zodat u de tijd heeft om een account aan te maken, uw profiel te vullen en alvast rustig rond te kijken op het platform of een spelletje te spelen. Spelen zonder account kan ook, maar dan kunt u niet chatten. En dat maakt het nou juist zo gezellig!
    Aanmelden
  2. Registreer u op vrijdag 30 september voor het ‘Bingo 4 uur toernooi’ en ‘koop’ hier van uw gratis munten een bingo kaart (1 munt). Dit kunt u al ruim voor 16:00 doen om zeker te zijn van deelname. 
  3. Pak een gezellig glaasje drinken en wat lekkers en zorg dat u voor 16:00u klaar zit achter uw tablet of computer.
  4. 16:00 start het gezamenlijke bingospel waaraan we met zo veel mogelijk Langer Thuis in Huis abonnees mee doen.

 

Win leuke prijzen!

Degene met jackpot krijgt een mooie bos bloemen thuis gestuurd en iedereen met Bingo krijgt een fles wijn.

 

Doe mee met de online bingo! (tijdens de Week tegen Eenzaamheid) Doe mee met de online bingo! (tijdens de Week tegen Eenzaamheid)

 

Toi toi toi!

 

Week tegen Eenzaamheid

Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

 

Eenzaamheid

1 op de 10 mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

 

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid 2022 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer dan 250 gemeenten en zo’n 170 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn bij het programma aangesloten. Samen zetten zij zich in om de trend van eenzaamheid te doorbreken.

 

Kijk voor meer info op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Doet u ook mee met onze online bingo?

 

Vrijdag 30 september om 16.00 organiseren we een online Bingo in het kader van de week tegen eenzaamheid. U kunt hier gratis aan meedoen en andere senioren online onmoeten en spreken via de chat. Doet u mee?

 

Meer info