Vier nieuwe OldStars-sporten in 2019

Onderwerp: Activiteiten, Vrije tijd
Laatst geupdate: 18 december 2020
Carmen van Andel

Het Nationaal Ouderenfonds neemt de volgende stap in de ontwikkeling van de oudervriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football de komende maanden een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking basketball De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden.

 

Met de uitbreiding van het OldStars-aanbod maakt het Ouderenfonds met onder anderen partner Menzis de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% oudervriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder ruim 1 miljoen ouderen in Nederland centraal.

De OldStars beweegstrategie

 

De rode draad van de OldStars formule is de positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levens-kwaliteit van ouderen. De eerste stap die het Nationaal Ouderenfonds met het project hierin ooit maakte was de lancering van OldStars walking football, een primeur in Nederland die vijf jaar geleden werd geïntroduceerd in Nederland. Inmiddels is ook beweegstrateeg René Wormhoudt aangesloten. Wormhoudt is ook inspanningsfysioloog van het Nederlands voetbalelftal en als docent bij het project betrokken. Het resultaat: walking football wordt inmiddels bij 320 voetbalverenigingen aangeboden aan senioren die actief willen blijven en open staan voor nieuwe ontmoetingen.  De spelvarianten geven senioren de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te blijven doen. Op deze manier blijven zij de voordelen genieten van een leven lang sporten.

Samen bewegen = samen blijven

 

Door interventieprogramma’s te ontwikkelen en deze landelijk uit te rollen zorgen het Ouderenfonds en haar partners ervoor dat ouderen niet alleen in beweging komen maar dus ook sociaal actief blijven. Directeur Nationaal Ouderenfonds Corina Gilbert: “Wanneer je samen op het veld staat blijf je fit en maak je simpelweg minder kans op mobiliteitsverlies. Daardoor blijft je onder de mensen. Want ook in de derde helft worden nieuwe vrienden gemaakt. Ik ben hartstikke trots dat wij als fonds met OldStars maar ook andere projecten steeds meer ouderen helpen fit en actief te blijven.”

 

 

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u nu gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen. De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Vier nieuwe OldStars-sporten in 2019