Moeite met alledaagse klusjes? Deze apps voor uw smartphone helpen écht!

Algemeen

Die zware boodschappentas achter op de fiets, een volle wasmand naar boven tillen, op-en-neer naar de apotheek voor medicijnen – op een gegeven moment gaan zelfs de meest alledaagse klusjes veel stroever. U merkt dat u sneller moe bent, en sneller last hebt van uw spieren en gewrichten. Uw omgeving helpt waar het kan, maar het liefst zou u natuurlijk iemand willen hebben die dit allemaal voor u kan regelen.

Tegenwoordig zijn er veel handige apps voor uw smartphone beschikbaar die u kunnen helpen met deze klusjes. Of het nou het bestellen van boodschappen via de app van Albert Heijn of Picnic is, of het bestellen van medicijnen bij uw apotheek: uw smartphone zorgt ervoor dat u geen vervelende klusjes meer hoeft te doen. Minder moeite, en meer tijd om dingen te doen waarvan u werkelijk geniet. In deze blog laten wij u zien wat de beste apps van dit moment zijn, en waarom ze moeite waard zijn voor u om te downloaden.

 

Boodschappen

Misschien geniet u wel van boodschappen doen. Ontspannen rondkijken in de supermarkt, op zoek naar nieuwe producten en de beste koopjes. Daarbij is het natuurlijk altijd leuk om bij te praten met bekenden die u tegen komt. Toch ziet u misschien wel op tegen het dragen van alle zware boodschappen. Dan zou het handig zijn als u een app voor uw telefoon zou hebben waar u heel makkelijk alle boodschappen op kunt uitzoeken en kunt laten thuisbezorgen. (Ook een goede reden om de buurvrouw uit te nodigen voor een kopje koffie thuis!)  Op dit moment zijn de apps van Picnic en Albert Heijn het meest gebruiksvriendelijk en, niet onbelangrijk, het goedkoopste.

Picnic
De makers van Picnic begonnen de app eerst als hobbyprojectje maar al snel groeide de app uit tot een van de goedkoopste thuisbezorgers van boodschappen in Nederland. Op dit moment bezorgt Picnic nog niet op elke plek in Nederland, daarom is het goed om op de website te kijken of de service ook bij u in de buurt actief is. De app is erg gebruiksvriendelijk. U scrolt eenvoudig door een lijst met boodschappen, waarbij u gemakkelijk boodschappen kunt toevoegen aan uw virtuele boodschappenmandje. Elke avond kunt u tot 22:00 uur bestellen, waarna de boodschappen de volgende dag op een moment naar keuze bij u thuis worden bezorgd. Aangezien Picnic geen onderdeel van een vaste supermarktketen is, zijn de boodschappen vaak goedkoper dan bij andere supermarkten. Dit maakt de service van Picnic een goedkope en gemakkelijke optie.

  

Appie
Met de app van de Albert Heijn kunt u heel eenvoudig boodschappen bij u thuis laten bezorgen. In de app voegt u producten toe aan een boodschappenlijstje. Dit lijstje kunt u gebruiken als u besluit om zelf te gaan winkelen, maar u kunt er ook voor kiezen om deze boodschappen thuis te laten bezorgen. In de app ziet u ook precies wanneer de boodschappen worden bezorgd zodat u de bezorger niet misloopt. Bent u daarnaast ook zoek naar goede recepten en leuke bonus deals? In de app zijn ook alle recepten uit de Allerhande te vinden, en kunt ook alle actuele kortingen vinden.

 

 

 Medicijnen

Gebruikt u regelmatig medicijnen? De twee onderstaande apps zijn dan erg handig om te downloaden. Met deze twee apps wordt u eraan herinnerd om medicijnen te nemen, kunt u meer informatie opzoeken over de werking van deze medicijnen en kunt  zelfs nieuwe medicijnen bestellen bij uw eigen apotheek of huisarts.

De Service Apotheek app
Komt u regelmatig bij de apotheek om uw medicijnen op te halen? Dan heeft u wellicht een herhaalrecept die u elke keer moet blijven vernieuwen. U kunt dit doen door elke keer bij de apotheek langs te gaan, maar in de app van Service Apotheek kunt u ook heel eenvoudig een overzicht van uw medicatie zien zoals die bekend is bij de apotheek en uw herhaalmedicatie vernieuwen bij uw eigen apotheek of huisarts. Dit bespaart u weer een ritje naar de apotheek! Daarnaast kunt ook de tijdstippen waarop u altijd uw medicijnen inneemt in de app invoeren, zodat u altijd een berichtje krijgen wanneer u uw medicijnen moet innemen. Zo wordt uw medicijngebruik veel overzichtelijker.

 

 

Appotheek
Daarnaast heeft u wellicht regelmatig vragen over uw medicijnen. Of het nou gaat om bijwerkingen van medicijnen, of de specifieke werking ervan: u wilt natuurlijk wel weten wat u precies inneemt. Veel van deze antwoorden zijn te vinden in de app Appotheek. Hierin staan de meeste medicijnen beschreven, met daarbij de functie van uw medicijn en alle informatie over aandoeningen en ziekten. Deze informatie is betrouwbaar aangezien het verstrekt is door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie en het Nederlands Huisartsen Genootschap.

  

Hulp nodig?

Ook andere werkzaamheden in huis, zoals koken en schoonmaken, gaan wellicht niet meer zo soepel als vroeger. Het liefst doet u het misschien allemaal zelf, maar het is ook fijn om te weten dat er een mogelijkheid is om dit uit te besteden aan vrienden en familie. Met onderstaande apps kan dit heel makkelijk worden geregeld. Deze apps zorgen ervoor dat er makkelijk een schema kan worden gemaakt zodat er altijd mensen voor u klaar staan.

Helpling

Heeft u moeite met schoonmaken en zou het u het wel fijn vinden om een hulp in te huren? Dan zijn er tegenwoordig veel handige apps die u kunt vinden om een betrouwbaar iemand te vinden. U wilt namelijk natuurlijk wel iemand die u bij u thuis kunt laten werken! Naast dat er veel handige tips zijn om betrouwbare hulp in de huishouding te vinden, kunt u ook de app Helpling gebruiken. Helpling is een platform waar u heel eenvoudig een betrouwbare en betaalbare hulp kunt vinden. Zo kunt u straks met een gerust hart veel werk uit handen geven.

 

Fello
Fello is ontwikkeld door en voor mantelzorgers die de hulp voor hun ouders wat overzichtelijker willen maken. De app biedt de mogelijkheid voor vrijwilligers, kinderen en andere betrokkenen om gezamenlijk de taken te verdelen. Zo kan er beslist worden dat er bijvoorbeeld iemand ’s middags voor u kookt, en iemand anders ’s avonds voor u de wast doet. In de app kan dit door middel van een overzichtelijke agenda heel makkelijk verdeeld worden. Ook biedt de app de mogelijkheid om berichten te sturen naar elkaar, zodat er makkelijk gecommuniceerd en overlegd kan worden.

 

Are you okay today
Ook kan het zomaar zo zijn dat er iets vervelends gebeurt. Misschien stoot u zich aan de tafel of raakt u op een andere manier bezeerd. Dan wilt u wel graag aan mensen weten dat u hulp nodig hebt. Met de app are you okay today app gaat dit vrijwel automatisch. De app vraagt elke dag of u hulp nodig hebt. Door op de groene knop te drukken, laat u weten dat u geen hulp nodig hebt. Maar als u niet reageert wordt er automatisch een hulpvraag uitgestuurd naar verschillende contactpersonen in uw omgeving. Zo bent u er altijd verzekerd dat als er iets mocht gebeuren er altijd komt om u te helpen.

 

Uitslag van het plan

LANGER THUIS IN HUIS PLAN

Bent u benieuwd welke aanpassingen voor uw woning mogelijk zijn? Vul de vragenlijst in en u ontvangt gratis een overzichtelijk plan met mogelijkheden, tips en een schatting van de kosten.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Meld u aan voor
 onze nieuwsbrief


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close-link