Kom in de kerststemming met deze 7 favoriete (kerst)films!

Onderwerp: Vermaak
16 december 2020
Sacha van Andel

Zoals de titel misschien al doet vermoeden zijn niet alle films in deze lijst kerstfilms. Niet officieel in ieder geval. Maar wij vonden ze toch hartverwarmend, romantisch, of ontroerend genoeg om ze erbij te zetten! Want in het jaar 2020 waar alles anders was, en waar kerst waarschijnlijk ook niet hetzelfde zal zijn, kunnen we wel wat klassiekers gebruiken.

Klaus

Jesper is een verwende volwassene die eigenlijk nooit is opgegroeid. Hij wordt door zijn vader naar een afgelegen oord in het verre noorden gestuurd om daar in het postkantoor te werken. Ondanks al zijn tegenslagen, sluit Jesper een bijzondere vriendschap met een eenzame speelgoedmaker genaamd Klaus. Het is een hartverwarmende en ontroerende film over het ontstaan van het kerstverhaal. Met een lichte dosis zwarte humor en de unieke 2d animatie is Klaus echte film voor het hele gezin!

 

 

Deze trailer is in het Nederlands, maar de film is ook beschikbaar in het Engels met Nederlandse ondertiteling.

 

Waar te kijken: Netflix

Bridget Jones’s Diary

Als Bridget Jones 32 jaar wordt, besluit ze haar leven een andere wending te geven. Ze gaat afvallen, stopt met roken en drinken, en is vastbesloten de perfecte man te ontmoeten. Vanaf die dag houdt ze alles bij in haar dagboek. En juist op dat moment stappen twee knappe mannen (Hugh Grant en Colin Firth) haar leven binnen… Bridget Jones mag dan niet officieel een kerstfilm zijn, wel heeft het al de juiste ingrediënten: drama, romantiek, en een grote dosis hilariteit. Oh, en het speelt zich ook nog eens voor een groot deel af rond kerst! Lichtjes gebaseerd op Pride and Prejudice van Jane Austen. De film is al verschenen in 2001 maar is sinds die tijd wereldwijd een geliefde klassieker!

 

 

 

Waar te kijken:

Little Women (1994 en 2019)

 

Little Women is een romantische film die is gebaseerd op de gelijknamige 19-eeuwse roman van Louisa May Alcott uit 1868. Het volgt het leven van vier zussen: Meg, Jo, Beth en Amy March en is losjes gebaseerd op de jeugd van de schrijfster zelf. De film uit 1994 zet het verhaal chronologisch neer. De 2019 versie pakt dit wat anders aan: Jo March blikt vanuit haar volwassen leven terug op haar jeugd. Dit maakt de film soms wat ingewikkeld, maar de meesterlijke twist aan het eind maakt alles goed. Hoewel ze erg verschillend zijn, laten beide versies sterke vrouwen zien met uiteenlopende karakters. De films geven een huiselijk en knus gevoel, met als kers op de taart prachtige scenes uit 19-eeuwse Amerika. Welke versie u ook kiest, Little Women is super om te kijken met kerst!

 

 

De trailer uit 1994.

 

 

De trailer van 2019

 

Waar te kijken: beide versies zijn beschikbaar op Netflix of bestel de dvd voor slechts € 8,99 bij bol.com.

Love actually

 

Love Actually is met stip mijn favoriete kerstfilm uit deze lijst! Deze romantische comedy uit 2003 laat in acht korte verhalen die op ingenieuze manier met elkaar zijn verbonden, zien hoe iedereen op zijn eigen manier vriendschap of liefde kan vinden. De verhalen lopen door elkaar en overlappen, maar worden niet verwarrend. Het is hilarisch, ontroerend, en speelt zich allemaal af tijdens de aanloop naar kerst. Ik ga hem zeker weer kijken deze kerst!

 

 

Waar te kijken: Amazon Prime of bestel de dvd voor slechts € 8,99 bij bol.com.

Sound of music

 

“Raindrops on roses and whiskers on kittens
Bright copper kettles and warm woolen mittens”

Wat een heerlijk lied! En wie kent hem niet? Deze film uit 1966 is een echte klassieker. Het verhaal van mislukte non Maria die bij de Von Trap familie als kindermeisje terecht komt, ontroerd na ruim 50 jaar nog steeds. De liedjes zijn heerlijk om met mee te zingen en de scenes op locatie in het mooie Zwitserland maken het plaatje af. Hoewel The Sound of Music niet een officiële kerstfilm is, kijken wij hem hier al jaren traditiegetrouw elke kerst.

 

Waar te kijken: Disney+ en Ziggo on Demand of koop de dvd voor slechts € 12,- bij bol.com.

A Princess for Christmas

(Ook bekend als Christmas at Castlebury Hall)

 

Als haar zus en zwager overlijden, valt de zorg voor hun twee kinderen op de schouders van Jules Daly. Dit valt haar zwaar, en als ze ook nog eens ontslagen wordt, lijkt het einde nabij. Gelukkig wordt ze precies op dat moment uitgenodigd om kerst te vieren bij de adellijke familie van haar zwager. Het verhaal is redelijk voorspelbaar, maar dat maakt de film niet minder leuk. Hij zit barstensvol kerstsfeer en is opgenomen in een prachtig kasteel in Roemenië. En er is een mooie rol voor niemand minder dan Roger Moore. Aanrader!

 


Waar te kijken
: Netflix

It’s a wonderful life

 

Ik kan deze lijst niet afsluiten zonder deze klassieker genoemd te hebben. In It’s a Wonderful Life is zakenman George Bailey zo gefrustreerd en ontmoedigd dat hij overweegt er een einde aan te maken. Dan komt er een engel uit de hemel om hem te laten zien hoe het leven eruit zou hebben gezien als hij er nooit was geweest. Het is een echte tranentrekker en feel-good film tegelijkertijd, met een prachtige boodschap. En hoewel deze zwart-wit film al bijna 75 jaar oud is, blijft hij relevant.

 

 


Waar te kijken:
Amazon Prime of bestel de dvd voor slechts € 8,99 bij bol.com.

Films en seriesFilms en series

Wilt u meer van dit soort handige tips ontvangen?

 

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!

Kerst 2020Kerst 2020