fbpx

Kleurplaat voor volwassenen: meteen downloaden, printen en kleuren!

Onderwerp: Gezelligheid, Vermaak
25 februari 2021
Sacha van Andel

Kleurplaat voor volwassenen | Langer thuis wonen in een levensloopbestendige woning is geweldig! Maar net als voor iedereen kan het leven soms een beetje saai zijn. Van die dagen waarop u even nergens zin in hebt. Ik heb daar in ieder geval regelmatig last van. Maar, ik ben erachter gekomen dat dit juist het perfecte moment is om een kleurplaat voor volwassenen erbij te pakken. 

 

In dit blog leggen we uit waar u ze kunt vinden en hoe u kleurplaten voor volwassenen kunt printen. Meteen beginnen? Dan hebben we goed nieuws: u kunt hier gratis een Vincent van Gogh-kleurplaat downloaden!

Wat is een kleurplaat voor volwassenen?

 

Het is eigenlijk precies wat de naam doet vermoeden: een kleurplaat die speciaal voor volwassenen gemaakt is. De kleurplaten hebben vaak complexe patronen zoals mandala’s of natuurscènes waar u zelf uw eigen invulling aan kunt geven.

Kleur uw eigen Van Gogh

Wat is het leuke aan een kleurplaat voor volwassenen?

 

Er zijn veel voordelen aan het kleuren van een kleurplaat. Zelf vind ik het leukste dat ik er mijn creativiteit erin kwijt kan. Kleuren met stift, pen, potlood of fineliners, binnen of buiten de lijntjes, alles kan en mag met deze kleurplaten! Er is geen goede of foute manier om de kleurplaat in te kleuren. Het belangrijkste is dat u het doet voor uw plezier, en dan zal het eindresultaat u altijd verbazen.

 

Daarnaast is het een kalmerende bezigheid. Het is heel fijn om de vakjes één voor één gevuld zien worden en het werkt kalmerend voor de hersenen. Ook bent u even weg van uw laptop-, tablet- of telefoonscherm wat bevorderlijk is voor uw slaap. 

 

Er zijn eindeloos veel kleurplaten waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u kiezen voor een kleurplaat voor volwassenen met dieren, mandala’s of bloemen, en nog veel meer.

Wilt u meer weten over de voordelen van deze kleurplaten? Lees dan snel ons blog over het kleurboek voor volwassenen waarin gastschrijver Inge van Andel haar ervaringen deelt.

Een heel speciaal kleurboek: Het Vincent van Gogh kleur- en tekenboek

 

Adrianus uitgeverij heeft dit jaar het prachtige Vincent van Gogh kleur- en tekenboek voor volwassenen uitgebracht. Hierin zitten maar liefst 75 originele handgetekende prenten geïllustreerd door Saskia van Oversteeg.

 

Het leuke aan dit boek is dat het niet alleen een kleurboek is, maar ook een tekenboek. Bij een aantal prenten zijn delen weggelaten die aangevuld kunnen worden door middel van nummers of stippellijntjes. Zo heeft u nog meer vrijheid dan in een normaal kleurboek en maakt u zo uw eigen Van Gogh!

 

Achterin het kleurboek vindt u een lijst met alle werken die gebruikt zijn voor het maken van de prenten. Zo weet u precies welk(e) werk(en) de illustrator heeft gebruikt voor welke kleurplaat.

Het fijne Van Gogh Kleurboek!

Kleurplaat voor volwassenen downloaden

In samenwerking met Adrianus Uitgeverij mogen wij een kleurplaat uit dit boek gratis weggeven!

 

>> U kunt hem hier downloaden.

 

Het schilderij waarop deze kleurplaat is geinspireerd is ‘La Berceuse’. Saskia vertelt hierover: 

 

De vrouw op het schilderij (madame Roulin) heeft een koord vast waarmee ze de wieg van haar kind kan laten schommelen. Op de achtergrond zie je eenvoudig verbeelde dahlia’s. Ik heb er niet voor gekozen om het werk van Van Gogh exact over te nemen. Ik heb er eigen prenten van gemaakt. Bij deze kleurplaat heb ik er voor gekozen om de dahlia’s zowel op de achtergrond van de vrouw te plaatsen, maar ook nog een keer wat groter te tekenen. Dat is mooier, interessanter en uitnodigender om te kleuren. En dat is natuurlijk belangrijk bij een kleurplaat; de zin om eraan te beginnen.

 

Met de zin om te kleuren zit het wel goed. Ik krijg in ieder geval meteen zin om de kleurpotloden erbij te pakken! 

Saskia van Oversteeg met haar Vincent van Gogh kleur- en tekenboek

Kleurboek bestellen

Als u na het kleuren van deze prent zin heeft in meer, dan kunt u het boek kopen bij onze partner Bol.com. U klikt op de afbeelding hieronder, en wordt dan meteen naar de juiste pagina gebracht.

Kleurplaat voor volwassenen printen

 

Wilt u de Vincent van Gogh-kleurplaat printen? Volg dan de volgende stappen, afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt.

 

Printen vanaf uw laptop of computer:

 1. Klik hier: “download uw Vincent van Gogh kleurplaat”
 2. U krijgt nu een nieuw scherm in beeld waarin u de juiste instellingen kunt selecteren voor het printen. De meeste instellingen zullen automatisch al goed staan. Bij ‘bestemming’ kiest u uw printer. 
 3. Check of uw printer aanstaat en er papier in de papierlade zit. 
 4. Nu kunt u op ‘afdrukken’ klikken.

 

Printen vanaf uw Android tablet 

Met een tablet kunt u ook iets printen. U heeft hier wel een printer met wifi voor nodig en een speciale app op uw tablet. Op deze site vindt u een lijst met apps voor de juiste printers.

 

 1. Installeer de juiste app voor uw printer.
 2. Zorg ervoor dat uw printer en laptop op hetzelfde wifi-netwerk zitten.
 3. Check of uw printer aanstaat en er papier in de papierlade zit. 
 4. Klik hier: “download uw Vincent van Gogh kleurplaat”
 5. Ga nu naar uw foto’s op uw tablet. Vanuit daar selecteert u de tekening en kunt u deze meteen printen!

 

Printen vanaf uw Ipad

Om te kunnen printen vanaf uw ipad heeft u een speciale AirPrint-printer nodig. AirPrint betekent dat u zonder een extra app gemakkelijk kunt printen vanaf uw Mac, iPhone of iPad. Airprint is al ingebouwd in de meeste printers. De volledige lijst met AirPrint-printers kunt u vinden op deze website van Apple.

 

 1. Zorg ervoor dat uw iPad en AirPrint-printer op hetzelfde wifi-netwerk zitten.
 2. Check of uw printer aanstaat en er papier in de papierlade zit. 
 3. U kunt nu printen vanuit apps als Safari (dat is uw internetbrowser) of direct vanuit uw foto’s.
 4. Klik hier: “download uw Vincent van Gogh kleurplaat”
 5. Nu kunt u de kleurplaat printen.

Kleuren maar!

Goeie tip: doe het samen

 

Kleuren hoeft geen solo-activiteit te zijn. U kunt het gezellig samen doen met een vriend, partner of met uw kleinkinderen. U kunt samen één kleurplaat maken of allebei een eigen. 

 

Ook in deze tijden van isolatie kunt u samen kleuren via bijvoorbeeld videobellen. Beiden lekker op de bank met een kopje thee, kleurplaat erbij, en lekker kletsen! 

 

Vragen over videobellen? Bekijk snel ons blog: videobellen, zo werkt het. Geloof ons, het is makkelijker dan u denkt!

 

Veel kleurplezier!

Meer van dit soort leuke berichtjes ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

En heeft u er genoeg van? Uitschrijven kan altijd met 1 druk op de knop.