Groot succes: Hilversumse buurtmobiel voor senioren

Groot succes: Hilversumse buurtmobiel voor senioren

Onderwerp: Eenzaamheid, Nieuws, Vrije tijd
Laatst geupdate: 14 december 2022
Carmen van Andel

De buurtmobiel in de Hilversumse wijk Kerkelanden is een nóg groter succes dan verwacht. Na ruim vier maanden wordt al de duizendste rit gevierd. Doel is om ouderen uit hun isolement te halen, schrijft het NH (voorheen RTV Noord-Holland).

 

Na maandenlange voorbereiding was het op 1 maart 2020 eindelijk zover dat de ‘buurtmobi’ door de wijk Kerkelanden ging rijden. Het elektrische busje is bedoeld voor korte ritjes in de buurt. Het is een uitkomst voor eenzame ouderen en mensen die slecht ter been zijn.

 

De verwachting van initiatiefnemer Jerry Braaksma was dat eind dit jaar er duizend ritjes met het voertuig waren gereden, maar tot zijn eigen verbazing kunnen ze dat feestje vandaag (juli 2020) al vieren. “Het loopt veel beter dan we hadden verwacht,” zegt hij tegen NH.

eenzaamheid

Voelt u zich soms eenzaam en bent u dat zat? Lees dan eens onze anti-eenzaamheidstips van een 92-jarige. Zo kunt u meteen actie ondernemen, zonder dat u van iemand afhankelijk bent. Succes!

Fan

Trouwe gebruikers worden onder het toeziend oog van burgemeester Pieter Broertjes in het zonnetje gezet bij Zorgcentrum Nieuw Kerkelanden. Zoals mevrouw Asfasadoer: zij stapt drie keer per week in voor een ritje in het golfkarretje. “Ik probeer mensen die eenzaam zijn uit hun huis te krijgen. Dan klop ik op de deur en zeg ik ‘morgen kom ik jullie halen’ en dan gaan we erop uit”, vertelt ze.

 

Het favoriete uitje is toch wel de landgoedwinkel De Rading. “Daar is het zo gezellig.” Vrijwilliger Theo Blokker is dolgelukkig en vindt het geweldig. “Het is leuk omdat je mensen krijgt die allemaal even uit hun eenzaamheid worden weggehaald die makkelijk even naar de buurtwinkel, kapper of vriendin kunnen.”

 

En er zijn meer redenen tot enthousiasme, want Stichting Welzijnsbelangen Flat Kerkelanden heeft 2.000 euro geschonken. Daarnaast heeft een gulle gever er ook nog voor gezorgd dat er een tweede buurtmobi komt. Mevrouw Asfasadoer kan haar geluk niet op. “Mensen komen nergens. Daarom is dit zo geweldig.”

 

Dit artikel is verschenen op www.nhnieuws.nl.

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Groot succes: Hilversumse buurtmobiel voor senioren