fbpx

Gratis boeken luisteren met de LuisterBieb

Onderwerp: Activiteiten, Gezelligheid
17 april 2020
Sacha van Andel

Boeken kunt u niet alleen lezen, maar ook beluisteren! Een luisterboek is een mooi rustmoment voor uw ogen, die werken immers de hele dag al hartstikke hard. Ik vind het zelf heerlijk om ’s avonds voor het slapen nog een hoofdstuk te luisteren.

 

En het mooiste is, heel veel boeken zijn nu gratis beschikbaar in de LuisterBieb! In dit blog leest u alles wat u moet weten over de LuisterBieb.

 

Veel plezier!

Wat is de LuisterBieb?

 

De LuisterBieb is een initiatief van de Nederlandse Bibliotheek. Het is een app voor op uw telefoon of tablet waarmee u luisterboeken kunt beluisteren. De app is gratis te downloaden en u hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Hoe werkt het?

 

De app is te downloaden in de App Store voor Apple-producten zoals de iPhone en iPad, maar is ook te vinden in de Google Play Store als u geen Apple-product heeft. U installeert de app gemakkelijk in de volgende stappen.

 

Installatie

  1. Pak het apparaat waar u de app op wilt installeren. Dit kan uw tablet of telefoon zijn.
  2. Als u een iPhone of iPad heeft, ga dan naar de App Store. Als u geen iPhone of iPad heeft, ga dan naar de Google Play Store. Beide apps kunt u altijd vinden tussen de apps op uw apparaat.
  3. Druk op ‘installeren’.
  4. Zodra de installatie compleet is, kunt u de app openen.

Ervaart u problemen met de installatie? Soms kan het helpen om de app te verwijderen en opnieuw te installeren, of om uw apparaat uit en aan te zetten. Mocht dit uw problemen niet verhelpen, kijk dan op deze site. Hier vindt u alle oplossingen voor mogelijke problemen

Registratie

 

Voor u de LuisterBieb kunt gebruiken, moet u zich eerst registreren.

 

  • Als u lid bent van de bibliotheek, dan kunt u uw lidmaatschap koppelen aan uw account van de LuisterBieb. U kunt bij uw registratie dat u lid bent van de bibliotheek en daarna de stappen volgen om de accounts te koppelen. Dit is het zeker waard, want met deze koppeling krijgt u toegang tot alle premium boeken in de LuisterBieb.
  • Als u een digitaal lidmaatschap heeft bij de online Bibliotheek, kunt u met diezelfde gegevens inloggen bij de LuisterBieb.
  • Als u geen lidmaatschap heeft bij de bibliotheek, geeft u dit bij uw registratie aan. U registreert gemakkelijk met e-mailadres en postcode en krijgt zo kosteloos toegang tot de LuisterBieb.

 

Voor uitgebreidere instructies kunt u kijken op deze site.

Is het nou wel echt gratis?

 

Het korte antwoord op deze vraag is: ja. U kunt de LuisterBieb app gratis instaleren en na gratis registratie kunt u gratis boeken luisteren.

 

De crux zit hem in het aanbod van de boeken. Bij een gratis account is het aanbod significant kleiner dan wanneer u een betaald bibliotheek abonnement gekoppeld heeft. Toch zijn er nog genoeg leuke boeken die u geheel gratis kunt beluisteren. Wij hebben onze favorieten voor u uitgelicht.

Tot slot: onze favoriete (en gratis!) luisterboeken

 

Andersen, Hans Christian | Andersens Sprookjes
Duimelijntje, de kleine zeemeermin, de prinses op de erwt… u kent ze wel! Stuk voor stuk klassiekers die leuk blijven voor alle leeftijden.

 

Bosboom-Toussaint, A.L.G. | De Delftsche Wonderdokter
Deze historische avonturenroman, geschreven in 1890, speelt zich af in 1595. Het verhaal neemt plaats tegen de achtergrond van de Tachtigjarige Oorlog en de reformatie, met als hoofdrolspelers een mysterieuze vreemdeling, een Delftse dokter en diens nichtje.

 

Glastra van Loon, Karel | De passievrucht
Deze ontroerende roman gaat over de zoektocht van een vader die ontdekt dat zijn zoon zíjn kind niet kan zijn. Een meeslepend en spannend verhaal.

Wilt u meer van dit soort handige tips ontvangen?

 

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!