Geen zin meer om te koken? De beste kant-en-klaar maaltijden op een rij!

Als je ouder wordt en daarbij thuis blijft wonen, dan schiet bij veel mensen het koken er weleens bij in. Er is geen zin om te koken, of er zijn geen lekkere ingrediënten in huis. Soms is het bereiden van maaltijd erg lastig, bijvoorbeeld het hanteren van een mes of het openen van blikken en potjes. Misschien wordt het gas regelmatig vergeten uitgezet te worden, of is er een andere reden waardoor koken niet meer gaat of de wens er simpelweg niet meer is. Gelukkig bestaan er genoeg alternatieven voor wie om wat voor reden dan ook niet meer thuis wil koken.

Met een kant-en-klare maaltijd is het vaak een kwestie van een paar gaatjes in de plastic verpakking steken en een aantal minuten in de magnetron of over. En klaar is kees, je hebt een heerlijke warme en voedzame maaltijd. Ideaal toch? Het aanbod verschillende kant-en-klaarmaaltijden is bovendien groot. Dus om de smaak hoef je het zeker niet meer te laten.

Alleen Hollandse pot?

De meeste kant-en-klare maaltijden bestaan uit de bekende Hollandse pot, met traditioneel groente, vlees en aardappelen. Het leuke van kant-en-klaar maaltijden is dat je ook op een laagdrempelige manier kennismaakt met de smaken uit andere keukens. De Italiaanse en oosterse keuken is in Nederland ook erg populair. Hou je vooral van vis, of heb je een andere bepaalde voorkeur zoals vegetarische gerechten? Voor iedere smaak is een passend gerecht te vinden. Uiteraard behoren soep en desserts meestal ook tot de mogelijkheden. Zo presenteer je voor jezelf en misschien ook wel je gasten een complete maaltijd!

Supermarkt verrassend goede maaltijden

Hoewel veel mensen denken dat de kant-en-klaarmaaltijden in supermarkten minder gezond of vers zijn dan gemiddeld, is dat zeker niet het geval. Tegenwoordig bevatten de kant-en-klare maaltijden veel verse groenten en zijn ze lekker gekruid. In iedere reguliere supermarkt kun je eenvoudig een weekvoorraad maaltijden kopen, zodat je niet meer zelf hoeft te koken. Alle maaltijden zijn eenvoudig in de magnetron of in de oven op te warmen. Het enige nadeel? Je moet ze in principe zelf meenemen bij het boodschappen doen, hoewel veel supermarkten tegenwoordig ook een bezorgservice bieden.

Goede kant-en-klare maaltijden, thuisbezorgd

Vrijwel alle bedrijven die kant-en-klare maaltijden aanbieden bezorgen de maaltijden thuis. Zo hoef je de deur voor het avondeten helemaal niet meer uit. Wel zo handig! En ideaal voor mensen die tot op hoge leeftijd langer thuis blijven wonen. De meest bekende maaltijdbezorgers op een rij:
• Apetito (voorheen Tafeltjedekje)
• Food Connect (diepvriesmaaltijden)
• Lekker Thuis
• Maaltijdservice.nl

Nog wel zelf koken, maar niet te veel nadenken over het menu?

De laatste jaren zijn de aanbieders van complete maaltijdboxen als paddenstoelen uit de grond gevlogen. Het aanbod van maaltijdboxen is erg groot geworden en echt een trend die past binnen het leven van drukke werkende mensen. Maar ook voor als je als oudere langer thuis in huis blijft wonen, zijn deze maaltijdboxen ideaal. Je hoeft niet na te denken over het dagelijkse menu en leert lekkere nieuwe en vaak ook gezonde gerechten kennen.

De producten worden vers en precies in de juiste hoeveelheid bij je thuisbezorgd. Meestal nog gratis ook! Bereiden duurt ongeveer een half uurtje en hebt dan een mooi gerecht op tafel staan. Ideaal voor als je nog wel kunt en wilt koken, maar niet te veel wilt nadenken over het menu.

Een aantal bekende aanbieders van maaltijdboxen:
• Marley Spoon
• HelloFresh
• Willem&Drees
• Ekomenu

Marley Spoon en HelloFresh zijn twee van de bekendste maaltijdboxen van Nederland. Ook de maaltijdboxen van supermarkten worden steeds populairder, zoals die van Albert Heijn en Jumbo.

Vind je het belangrijk om vooral volledig biologisch te eten? Dan zijn Willem&Drees en Ekomenu erg geschikt. De meeste aanbieders hebben speciale boxen, zoals vegetarische boxen, fruitboxen en bijvoorbeeld ontbijtboxen in het assortiment.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken