Ga verveling tegen door thuis colleges te volgen, speciaal voor senioren!

Onderwerp: Geheugen, Gezond en vitaal
16 april 2020
Carmen van Andel

[post_category]

Een van de beste manieren om verveling tegen te gaan is het leren van iets nieuws. Nu alles gesloten is, lijkt dat misschien een lastige opgave. Maar dan kent u Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) nog niet.

Interactieve colleges

OGJG organiseert sinds 2014 interactieve colleges voor senioren. Gegeven door studentdocenten. Superleuk! Tijdens de colleges van OGJG gaan de studenten in gesprek met senioren over uiteenlopende onderwerpen, worden herinneringen en kennis opgehaald en ervaringen gedeeld.

“De colleges van OGJG zorgen ervoor dat ik weer wat te bespreken heb met mijn omgeving. Ze dragen eraan bij dat ik mij serieus genomen voel.” – Een van de deelnemers.

ogjg

Online college volgen

Door de coronamaatregelen kunnen deze colleges nu helaas niet doorgaan. Maar daarvoor heeft OGJG nu gratis online colleges ontwikkeld! U kunt ze bekijken op hun website. De onderwerpen die nu besproken worden zijn speeches, de blues, strafrecht en gender.

Hier kunt u de online colleges bekijken. Veel plezier!

“Hoewel ik misschien niet alles kan onthouden, is dit weer een keer iets anders dan praten over mijn gevoelens van ups en downs. Er wordt weer een stuk buitenwereld aan mij gepresenteerd in de vorm van een geschiedenisles.” – Een van de deelnemers.

Crowdfunding

Omdat de stiching OGJG door de coronamaatregelen tijdelijk geen inkomsten meer heeft, hebben zij en crowdfunding actie opgezet om zoveel mogelijk online colleges te kunnen blijven publiceren. Via deze link kunt u iets bijdragen als u dat wilt. Niets is natuurlijk verplicht!

Meer van dit soort leuke tips ontvangen? Schrijf u in voor de Wekelijkse Doorkomer!

De Wekelijkse Doorkomer is er voor iedereen die thuis zit door de coronacrisis en wel een extraatje kan gebruiken. Elke week sturen wij u een uitgebreid bericht met verrassende dingen om te doen en leuke videos om te kijken. Inschrijven is gratis en kan hier!

[activecampaign form=7]