Ga verveling tegen door thuis colleges te volgen, speciaal voor senioren!

Onderwerp: Geheugen, Gezond en vitaal
16 april 2020
Carmen van Andel

Een van de beste manieren om verveling tegen te gaan is het leren van iets nieuws. Nu alles gesloten is, lijkt dat misschien een lastige opgave. Maar dan kent u Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) nog niet.

Interactieve colleges

OGJG organiseert sinds 2014 interactieve colleges voor senioren. Gegeven door studentdocenten. Superleuk! Tijdens de colleges van OGJG gaan de studenten in gesprek met senioren over uiteenlopende onderwerpen, worden herinneringen en kennis opgehaald en ervaringen gedeeld.

“De colleges van OGJG zorgen ervoor dat ik weer wat te bespreken heb met mijn omgeving. Ze dragen eraan bij dat ik mij serieus genomen voel.” – Een van de deelnemers.

ogjg

Online college volgen

Door de coronamaatregelen kunnen deze colleges nu helaas niet doorgaan. Maar daarvoor heeft OGJG nu gratis online colleges ontwikkeld! U kunt ze bekijken op hun website. De onderwerpen die nu besproken worden zijn speeches, de blues, strafrecht en gender.

Hier kunt u de online colleges bekijken. Veel plezier!

“Hoewel ik misschien niet alles kan onthouden, is dit weer een keer iets anders dan praten over mijn gevoelens van ups en downs. Er wordt weer een stuk buitenwereld aan mij gepresenteerd in de vorm van een geschiedenisles.” – Een van de deelnemers.

Crowdfunding

Omdat de stiching OGJG door de coronamaatregelen tijdelijk geen inkomsten meer heeft, hebben zij en crowdfunding actie opgezet om zoveel mogelijk online colleges te kunnen blijven publiceren. Via deze link kunt u iets bijdragen als u dat wilt. Niets is natuurlijk verplicht!

Wilt u meer van dit soort handige tips ontvangen?

 

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!