Enthousiast doorgewerkt tot zijn 85ste, maar nu is het tijd voor pensioen

Onderwerp: Gezelligheid, Nieuws, Vermaak
31 mei 2019
Carmen van Andel

 

Geweldig om zolang met zoveel plezier te kunnen werken! Vandaag op AT5: op 1 juni 1989 begon Dries Mebus bij Stomerij van Rooyen. Nu, 30 jaar later gaat de 85-jarige Dries met pensioen. Hij was een begrip op de Zuidas, waar menig klant speciaal voor Dries naar de stomerij kwam.

 

‘Ik voel me goed, maar wel wat gespannen. Je gaat weg van wat je altijd graag deed’, vertelt Dries op zijn laatste dag. Naast de klanten waren ook de collega’s van Dries altijd blij met hem. ‘Hij is in die jaren nooit ziek geweest. Het enige verzuim dat hij per jaar had, was drie weken vakantie’, aldus Rob van Rooyen, de baas van Dries.

Twee dames

 

Er vervanger vinden voor Dries is daardoor ook niet zo makkelijk. ‘Twee dames gaan zijn taken overnemen, maar ik heb de lat hoog gelegd voor hen, dus dat moet ik nog gaan ontdekken. Het zegt wel wat dat twee dames nu de taken van één man over gaan nemen.’

Genoeg hobby’s

 

Over wat Dries gaat doen nu hij met pensioen is, heeft hij ook al nagedacht: ‘Ik hou van vissen. Ik ga ook maar weer eens biljarten en fietsen. Er is genoeg te doen dus ik hoop niet in het zwarte gat te vallen. Wat als je daar invalt, dan wordt je ziek.’

Meer van dit soort handige informatie ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!

Bron

www.at5.nl

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven over alles rondom langer thuis wonen. Bijv. advies over het kiezen van een comfortabel seniorenbed.