Enthousiast doorgewerkt tot zijn 85ste, maar nu is het tijd voor pensioen

Onderwerp: Vrije tijd, Nieuws, Vermaak
Laatst geupdate: 19 december 2022
Carmen van Andel

 

Geweldig om zolang met zoveel plezier te kunnen werken! Het was te zien op AT5: op 1 juni 1989 begon Dries Mebus bij Stomerij van Rooyen. 30 jaar later is het zo ver; de 85-jarige Dries gaat met pensioen. Hij was een begrip op de Zuidas, waar menig klant speciaal voor Dries naar de stomerij kwam.

 

‘Ik voel me goed, maar wel wat gespannen. Je gaat weg van wat je altijd graag deed’, vertelt Dries op zijn laatste dag. Naast de klanten waren ook de collega’s van Dries altijd blij met hem. ‘Hij is in die jaren nooit ziek geweest. Het enige verzuim dat hij per jaar had, was drie weken vakantie’, aldus Rob van Rooyen, de baas van Dries.

Twee dames

 

Er vervanger vinden voor Dries is daardoor ook niet zo makkelijk. ‘Twee dames gaan zijn taken overnemen, maar ik heb de lat hoog gelegd voor hen, dus dat moet ik nog gaan ontdekken. Het zegt wel wat dat twee dames nu de taken van één man over gaan nemen.’

Genoeg hobby’s

 

Over wat Dries gaat doen nu hij met pensioen is, heeft hij ook al nagedacht: ‘Ik hou van vissen. Ik ga ook maar weer eens biljarten en fietsen. Er is genoeg te doen dus ik hoop niet in het zwarte gat te vallen. Wat als je daar invalt, dan wordt je ziek.’

Enthousiast doorgewerkt tot zijn 85ste, maar nu is het tijd voor pensioen

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Bron

www.at5.nl

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Enthousiast doorgewerkt tot zijn 85ste, maar nu is het tijd voor pensioen